Top aparut inainte de Ziua indragostitilor: Romania ocupa locul 2 in lume in ceea ce priveste numarul de comenzi de pizza

Romania ocupa locul 2 in lume in ceea ce priveste numarul de comenzi de pizza si primul loc in Europa de Sud-Est, cele mai multe fiind livrate in Capitala, unde se comanda in continuare mai multa pizza decat in Roma sau Barcelona, potrivit unei aplicatii de livrare.


Consumul de pizza in Romania se mentine la un nivel ridicat, iar cel mai cunoscut preparat din bucataria italiana s-a vandut anul trecut de mai bine de 5 milioane de ori, conform analizei publicate cu ocazia Zilei Internationale a Pizzei.

Topul oraselor cu cei mai multi iubitori de pizza este completat de Cluj-Napoca, Iasi, Constanta, Oradea si Brasov, in timp ce titlul pentru cel mai mare fan al cunoscutului preparat ii revine unui utilizator din Iasi, care, pe parcursul anului 2023, a comandat 569 de pizze, depasind recordul din anul precedent. De asemenea, cea mai scumpa comanda, in valoare de 3.958 lei, a fost plasata anul trecut de catre un utilizator din Constanta, scrie Agerpres.

In ceea ce priveste gusturile, romanii raman fideli sortimentelor traditionale, cele mai comandate tipuri de pizza fiind Diavola, Quattro Stagioni, Quatro Formaggi, Margherita si Capriciosa.

Vinerea si sambata sunt zilele preferate pentru comenzile de pizza, 32% din totalul comenzilor fiind plasate doar in aceste zile. Mai mult, momentul de consum preferat este cina, in intervalul orar 19:00 si 21:00 fiind plasate mai mult de o treime din totalul comenzilor. “Minutul de aur” s-a inregistrat in data 20 decembrie 2023 la 11:57, cand s-a comandat, in medie, o pizza la fiecare 3 secunde si jumatate.

Iarna ramane anotimpul in care se comanda cele mai multe pizza in Romania. La nivel anual, rata de consum a fost constanta, iar data de 8 martie ramane ziua in care au fost livrate cele mai multe pizze: peste 24.000. (I.P.)

Leave a Reply