Semnal de alarma! Prezent la seminarul CCIAT – ISU Timis, prefectul Mihai Ritivoiu a atras atentia ca aproape 100 de scoli nu detin autorizatie de securitate la incendiu

Seminarul organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in colaborare cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Banat” al Judetului Timis, avand ca tema securitatea la incendiu si depunerea documentelor tehnice in format electronic a suscitat un interes enorm din partea agentilor economici.


Peste 120 de intreprinzatori privati si alti reprezentanti ai mediului economic din Timis au venit la Centrul Regional de Afaceri, locul unde s-a desfasurat semninarul, pentru a pune intrebari reprezentantilor ISU Timis, in frunte cu generalul de brigada inginer Lucian-Vasile Mihoc, inspectorul sef al unitatii, dar si prefectului de Timis, Mihai Ritivoiu.

In prealabil, in cadrul unei scurte conferinte de presa, reprezentantul Guvernului in teritoriu a atras atentia ca 98 de scoli din Timis nu sunt autorizate din punct de vedere a securitatii la incendiu. Dintre acestea, 50 au aviz de securitate la incendiu, iar alte 33 nu au niciun document.

„Trebuie sa trag un semnal de alarma, pentru a preveni tragedii de genul celor intamplate in ultimul timp. In ultimul an s-au pus la punct, in privinta securitatii la incendiu, doar 7 scoli. In acest ritm, pentru a se autoriza toate unitatile de invatamant, ne mai trebuie 13 ani, ceea ce constituie o mare problema. Primarii au bani pentru tot felul de festivaluri si alte actiuni, numai pentru implementarea masurilor de securitate la incendiu, la scoli, nu au bani”, a criticat Mihai Ritivoiu atitudinea pasiva a edililor din Timis.

Inspectorul sef al ISU Timis, generalul Lucian-Vasile Mihoc a precizat ca inspectorii ISU trec pe la fiecare unitate de invatament din judet cel putin o data la doi ani si traseaza masurile necesare pentru intrarea in legalitate.

Sunt vizate, in special, prevenirea cauzelor generatoare de incendii, precum improvizatiile electrice, mijloacele de incalzire neconforme, defectiunile la cosuri si burlane.

Dupa cum a mentionat Rodica Olinic, consilierul Relatii Publice al CCIA Timis, intalnirea agentilor economici cu reprezentantii ISU Timis, sub egida Prefecturii Timis, in cadrul unui seminar colocvial, a fost prima actiune de acest gen din 2024. Urmatoarea institutie care va fi invitata de CCIAT la intalnirea cu agentii economici este Inspectoratul Teritorial de Munca Timis. (G.I.)

Leave a Reply