Viceprimarul Cosmin Tabara, referitor la problema florarilor din Piata 700: „Nu putem opri activitatea agentilor economici din cauza unor erori care nu le apartin”

Viceprimarul Timisoarei, avocatul Cosmin Tabara, atentioneaza ca, intr-adevar, sunt probleme la florarii din Badea Cartan, dar nu din cauza lor.


“De fiecare data cand mi se semnaleaza ca sunt probleme undeva si sunt in masura sa pot ajuta, incerc sa fac asta. Astazi, apelul a venit de la florarii din Piata Badea Cartan, care se confrunta cu problema lipsei acordului de functionare. O problema care nu este de azi, de ieri”, a explicat viceprimarul Tabara, citat de Ziua de Vest.

El a mai atras atentia ca principala vina apartine SC Piete SA care incaseaza banii pe chirie, dar nu are intabularea spatiilor, astfel, comerciantilor lipsindu-le acest document pentru obtinerea acordului, iar ei functioneaza de ani si ani de zile acolo.

“Pentru mine nu exista “asta e situatia”, ci trebuie gasita o rezolvare urgenta! Si nu este doar cazul florarilor, ci si al altor spatii din Piata Badea Cartan”, mai spune viceprimarul.

Cosmin Tabara a discutat imediat si cu primarul orasului, si cu directorul directiei Patrimoniu si a prezentat si solutia.

Astfel, masura de urgenta care trebuie luata in cel mai scurt timp este intabularea acestor spatii, iar conducerea SC Piete sa lase ridicatul din umeri si sa-si faca treaba.  Fiindca, altfel, in continuare, da dovada de o iresponsabilitate fantastica: inchiriaza spatii care nu pot obtine aceste acorduri, desi stiau situatia. Si, de mai bine de 1 an de zile, nu au intreprins nimic.

“Nu putem opri activitatea agentilor economici din cauza unor erori care nu le apartin. Si, evident, nu putem opri sursa de venit a unor oameni care nu au nicio vina! Sunt dispus sa-mi aduc contributia pentru a gasi solutii. Dupa cum ma bucura deschiderea dlui Cristian Frantescu, directorul de Patrimoniu care, la randu-i, incearca sa ajute in gasirea cat mai rapida a unei solutii”, a concluzionat viceprimarul Timisoarei. (G.G.)

Leave a Reply