O grupare de dealeri de droguri folosea minori la vanzarea cocainei si Cristalului, in schimbul unor doze pentru consum propriu

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara au dispus, la data de 18.02.2024, retinerea a 4 inculpati, cercetati sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc, efectuarea, fara drept, de operatiuni cu substante susceptibile a avea efecte psihoactive si santaj.


S-a retinut ca, in luna ianuarie 2023, doi dintre inculpati si un suspect, au constituit, pe baza relatiilor de rudenie, un grup infractional organizat, la care au aderat alti patru suspecti (care se sustrag urmaririi penale), scopul fiind savarsirea infractiunilor mentionate anterior.

Membrii grupului infractional, sub coordonarea unuia dintre inculpati si avand sarcini stabilite de acesta, au actionat pe doua paliere distincte, unul de procurare si transport, avand in subsidiar vanzarea, iar cel de-al doilea de distributie, in special in zona unitatilor de invatamant.

Din probele administrate in cauza a rezultat ca inculpatii si suspectii, in mod repetat, au comercializat atat in zona unui club din municipiul Petrosani, cat si cu ocazia unor evenimente private droguri de risc (canabis si rezina de canabis), droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut drept cristal, ecstasy si cocaina), precum si substante psihoactive (2MMC), cu sume cuprinse intre 100 si 500 lei pentru o doza. Printre cumparatori au fost si minori, unii dintre acestia fiind folositi la vanzarea drogurilor in schimbul unor cantitati pentru consum propriu.

Cu privire la unul dintre inculpati, s-a retinut faptul ca a vandut unei minore o cantitate de cristal  pe datorie,  dupa care i-a cerut sa-i achite zilnic sume de bani cu titlul de dobanda amenintand-o ca in caz contrar va avea de suferit atat ea cat si  membri de familie.

In cursul zilei de ieri, au fost puse in aplicare 10 mandate de perchezitie domiciliara in judetul Hunedoara fiind identificate si ridicate cantitati de droguri de risc (canabis), portionate si ambalate, droguri de mare risc (cristal), telefoane mobile, grindere si cantare electronice, obiecte purtatoare de urme de substanta, precum si alte mijloace de proba.

A fost sesizat judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Hunedoara cu propunerea de arestare preventiva a inculpatilor retinuti, pentru o perioada de 30 de zile.

Activitatile judiciare au fost realizate impreuna cu politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Hunedoara.

Actiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Judetean „Decebal” Hunedoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Directia Operatiuni Speciale din Politia Romana. (V.E.)

Foto: arhiva

Leave a Reply