Judecatoarea CEDO Iulia Motoc va sustine o prelegere la Universitatea de Vest din Timisoara, in cadrul seriei de conferinte „Judecatorii Europei. Europa judecatorilor”

Facultatea de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara (UVT) a initiat, anul trecut, seria de conferinte „Judecatorii Europei. Europa judecatorilor”, in care la UVT sunt gazduite evenimente care ii au ca invitati pe unii dintre actualii sau fostii judecatori de la Curtea de Justitie a Uniunii Europene si Curtea Europeana a Drepturilor Omului.


Invitatii acestor evenimente discuta teme legate de puterea de coeziune a dreptului, prin dimensiunea sa internationala si regionala, in contextul unui risc sporit de fragmentare a Europei.

In cadrul acestei serii de conferinte, doamna prof.univ.dr. Iulia Motoc, judecator ales la Curtea Penala Internationala si fost judecator la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, va sustine prelegerea cu titlul „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Evenimentul va avea loc marti, 27 februarie 2024, incepand cu ora 17, in sediul central al Universitatii de Vest din Timisoara (Bd. Vasile Parvan nr. 4), Amfiteatrul A01.

Pentru participare, va rugam sa va inscrieti cu ajutorul acestui Formular.

Doamna prof.univ.dr. Iulia Motoc se va afla la Timisoara in calitate de Special Guest Professor la programul de licenta in Drept european si international, derulat de Facultatea de Drept din UVT, in cadrul caruia va sustine, de asemenea, o serie de prelegeri.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Coeziunea Europei depinde semnificativ de modul in care stiintele juridice ofera un cadru unitar de exprimare a drepturilor cetatenesti din UE.

Prezenta la UVT a personalitatilor internationale care se afla angrenate in practica juridica de la Curtea de Justitie a Uniunii Europene si Curtea Europeana a Drepturilor Omului ne ofera un prilej aparte de a intelege mai bine cum se desfasoara acest laborios proces de aplicare a dreptului european si international. Va asteptam la Conferinta „Judecatorii Europei. Europa judecatorilor”, in 27 februarie, la UVT.” (Universitaea de Vest din Timisoara, Horea Bacanu)

Leave a Reply