Alegerile europarlamentare vor fi comasate cu alegerile locale! Liderii PSD si PNL au batut palma pentru liste comune

Liderii PSD si PNL au batut palma, miercuri dimineata, in privinta comasarii alegerilor, intr-o sedinta a coalitiei care a avut loc la sediul Guvernului. Anuntul oficial va fi facut in aceasta seara, de la ora 19, de catre Marcel Ciolacu si Nicolae Ciuca.


Potrivit unor surse politice, alegerile locale vor fi comasate cu cele europarlamentare pe 9 iunie, iar PSD si PNL vor candida la europarlamentare pe liste comune. Alianta electorala PSD-PNL urmeaza sa fie inregistrata la Tribunal.

In ceea ce priveste localele, se poate negocia astfel incat un partid sa castige presedintia Consiliului Judetean, celalalt partid sa obtina primaria resedinta de judet. Si alegerile prezidentiale vor fi mutate mai devreme, spun surse din Coalitie.

Potrivit surselor citate, pentru Primaria Capitalei liderii PSD si PNL ar putea cauta un candida independent pe care sa il sustina. Astfel, scad sansele Gabrielei Firea, precum si cele ale lui Sebastian Burduja, sa fie sustinuti pentru o candidatura PSD-PNL. Informatiile vin in contextul in care marti, in biroul presedintelui PSD Marcel Ciolacu a fost primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

De asemenea, candidati care ar putea fi sustinuti de ambele partide ar putea fi cautati pentru orasele unde sunt primari USR, printre care Timisoara, Brasov, Bacau sau Sectoarele 1 si 2 din Bucuresti. Liderii Coalitiei s-au inteles ca dupa alegerile din 9 iunie sa se renegocieze conditiile aliantei si sa stabileasca daca merg impreuna la prezidentiale si parlamentare. 

Ciolacu si Ciuca vor anunta diseara data pentru parlamentare si prezidentiale. Potrivit surselor politice participante la discutiile din Coalitie, alegerile prezidentiale vor fi mutate in septembrie.

Tudose: 60% dintre romani vor comasarea alegerilor

Europarlamentarul PSD, Mihai Tudose, a declarat miercuri, ca mai mult de 60% dintre romani vor comasarea alegerilor, potrivit unei cercetari sociologice. El a mai adaugat ca „lumea s-a saturat de schimbari bruste” si ca romanii vor o continuitate a guvernarii.

De asemenea, Coalitia a decis strategia comuna pentru alegeri, iar la ora 16.00 va fi validata in sedintele PSD si PNL. Decizia va fi anuntata public la ora 19.00. Coalitia a decis strategia comuna pentru alegeri, iar la ora 16 va fi validata in sedintele PSD si PNL.

„Ne-am intalnit la ora 8.00, am avut o discutie foarte serioasa, aprofundata si am convenit cu totii sa mergem in fata partidelor noastre pentru a discuta principiile si un proiect important”, a precizat prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan intr-o declaratie comuna cu Mihai Tudose.

„Asteptam o cercetare sociologica despre ce doresc romanii si sa actionam in acest sens. Acea cercetare a sosit azi-noapte, mai mult de 60% din romani doresc comasarea alegerilor si o majoritate chiar mai mare doresc o continuitate a guvernarii, stabilitate, o coerenta in guvernare”, a declarat Mihai Tudose.

El a mai explicat ca „lumea s-a saturat de schimbari bruste”. De asemenea, Rares Bogdan a mai adaugat ca este vorba despre o cercetare serioasa, in care au fost implicate 2.800 de persoane. „Azi la ora 16.00 avem sedinte de coducere simultan, sa vedem ce zic colegii nostri despre strategia noastra. Vom avea o coalitie imediat dupa, iar la ora 19 ii veti avea in fata pe cei doi presedinti de la cele doua partide”, a mai spus Tudose. (Mara Ion)

Leave a Reply