Galceava primarilor din Orasul Florilor: „Valoarea totala a proiectelor primite de Nicolae Robu de la Gheorghe Ciuhandu, peste 170.000.000 euro”, spune Dominic Fritz

USR a militat, militeaza si va milita intotdeauna pentru corectituine in dezbaterile din spatiul public. Acum, ca lucrarile la Bulevardul Cetatii s-au incheiat, iar circulatia tramvaielor a fost reluata, USR Timisoara vine sa clarifice proiectul de modernizare a Bulevardului Cetatii, revendicat public de fostul primar Nicolae Robu.


Primii pasi pentru Reabilitarea Bulevardului Cetatii au fost facuti, la sfarsitul anului 2009, de Administratia condusa de Gheorghe Ciuhandu, odata cu aprobarea HCL-476/15.12.2009.

Timp de 10 ani, dosarul s-a umplut de praf in sertarele primariei. A fost scos in anul electoral 2020, cand a fost organizata licitatia. Cu 14 zile inainte de alegeri, intr-un exercitiu de imagine, Nicolae Robu, insotit de reprezentanti ai primariei si cei ai firmei castigatoare, preda amplasamentul constructorului. La data predarii amplasamentului, „proiectul meu” nu avea proiect tehnic.

In 2022, dupa revizuirea dosarului privind reabilitarea si intocmirea proiectului tehnic, Administratia Fritz a dat emis ordinul de incepere a lucrarilor. A fost momentul in care Nicolae Robu a inceput sa imprastie in spatiul public ideea ca Reabilitarea Bulevardului Cetatii este proiectul sau. Ideea a fost preluata si de sustinatorii fostului edil.

Dupa 15 ani de la primii pasi, lucrarile de reabilitare a Bulevardului Cetatii s-au incheiat, in februarie 2024, odata cu reluarea circulatiei tramvaielor.

Prezent la momentul festiv, Primarul Municipiului Timisoara, Dominic Fritz, a fost intrebat de ce se fereste sa-i recunoasca meritele lui Nicolae Robu din acest proiect.

„Uneori mi se reproseaza ca nu recunosc si contributia predecesorului meu la investitiile din Timisoara si de aceea vreau sa spun un mare multumesc domnului primar Ciuhandu, care in 2009, in decembrie, a votat in Consiliul Local studiul de fezabilitate pentru acest proiect si ma bucur ca aproape 15 ani mai tarziu, putem sa si calatorim pe acest bulevard, reabilitat atat pe carosabil cat si cu tramvai”, a raspuns Dominic Fritz.

Nu este singurul proiect pe care Nicolae Robu l-a mostenit de la Administratia Ciuhandu, caruia nu i-a multumit si nici macar mentionat numele. Robu s-a plans in nenumarate randuri de „greaua mostenire” a lui Gheorghe Ciuhandu. Chiar si la sase ani dupa ce obtinuse primul mandat.

Gheorghe Ciuhandu i-a lasat lui Nicolae Robu o mostenire de „doar” 37 de proiecte cu finantare europeana. Dintre acestea, cele mai importante sunt pasajul Michelangelo; reabilitarea Centrului istoric; reabilitarea malurilor canalului Bega, extinderea retelei de firobus in Dumbravita si Ghiroda, modernizarea Maternitatii de pe str. Odobescu (a inclus si dotarea cu aparatura), modernizarea si echiparea liceelor C.D. Loga, Nikolaus Lenau si J.L. Calderon. Conform declaratiilor date de Gheorghe Ciuhandu, valoarea totala a proiectelor primite de Nicolae Robu a fost de peste 170.000.000 euro.

La toate acestea, trebuie adaugat Planul Urbanistic General, inceput tot de Administratia Ciuhandu, abandonat de Administratia Robu si finalizat de Administratia Fritz.

Asadar, Reabilitarea Bulevardului Cetatii nu este proiectul lui Nicolae Robu! (USR Timis)

One thought on “Galceava primarilor din Orasul Florilor: „Valoarea totala a proiectelor primite de Nicolae Robu de la Gheorghe Ciuhandu, peste 170.000.000 euro”, spune Dominic Fritz

  1. Cat de penibil este sa se laude cu ce proiecte a primit, fara a preciza 1 singur proiect demarat de el (Fritz DoNIMIK) pentru orasul Timisoara! Nu a facut nimic! Este un manipulator ordinar, un mincinos! Cea mai abjecta administratie pe care a avut-o acest oras!

Leave a Reply