Navigatia pe Bega, promovata de Expeditia S E A 2023 / Documentarul Circumeuropa – „Inceputul” va putea fi vizionat la Cinema Victoria

Expeditia S E A 2023 a echipajului Circumeuropa, un proiect care sparge formatele clasice, o „caravana” pe apa inceputa pe 27 mai 2023, oprita temporar in august, in Lefkada, va continua in anul 2024.


Initiatorii spera ca proiectul lor sa dea o noua dimensiune unei noi axe de dezvoltare a orasului Timisoara, de-a lungul canalului Bega, intr-un mod cu adevarat inedit si foarte ambitios, pornind de la valoarea simbolica pe care un astfel de proiect il poate avea pentru orasul-mama – optimism, speranta intr-un viitor mai bun si, indiscutabil, un prilej de mandrie pentru intreg polisul, pana la toate viitoarele rezultate concrete.

Initiativa ii apartine lui Cristian Ilea, skipper, presedinte al Wild Watch Romania si director de imagine. Echipajul din 2023 a fost completat de Cosmin Jitariuc (jurnalist TV), Oana Gavriliuc (biolog) si Valentin Bogdan (proprietarul ambarcatiunii Gaia).

Documentarul Circumeuropa – „Inceputul” isi propune sa prezinte publicului timisorean drumul pe apa al echipajului banatean, sa puna in lumina experientele culturale create pe traseu si eforturile echipajului de a duce la bun sfarsit expeditia.

Proiectia va avea loc in data de 29 februarie, la Cinema Victoria, de la ora 20, si va crea spatiul pentru discuti libere legate de viitorul navigabil al regiunii, potentialul turistic al canalului Bega si ce este nevoie pentru ca aceste lucruri sa devina realitate.

Parteneri de dialog vor fi membrii echipei Ecluze pe Bega, promotori la randul lor ai ideii de navigatie pe Bega.

Biletele se pot achizitiona pe site-ul: https://cinemavictoria-tm.ro/ sau direct pe link-ul: https://eventbook.ro/film/bilete-circumeuropa-inceputul?hall=cinema-victoria-timisoara&fbclid=IwAR22bt4ZJUt9pZaI9SdK-YfZtv9MhUdeZd42edFQiAz-VU66V1rbD6tTHDI

Proiectul face parte din Programul cultural national „Timisoara – Capitala Europeana a Culturii in anul 2023” si este finantat prin programul European Echoes, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timisoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Parteneri media: TVR Timisoara, AGERPRES, IQAds, SMARK, Savantgarde (I.P.)

Leave a Reply