Un traficant de droguri din Timisoara, condamnat la 3 ani si 3 luni de inchisoare cu executare pentru cateva grame de cannabis

Un traficant de droguri din Timisoara, care a fost prins cu 4,8 grame de cannabis, a fost condamnat la inchisoare cu executare de judecatorii Tribunalului Timis, chiar daca, in ultimii ani, dosarele cu cantitati mici de droguri usoare, detinute de tineri pentru consum propriu, nu au ajuns in instanta. De cele mai multe ori, procurorii DIICOT au dispus clasarea sau incetarea procesului penal.


De aceasta data, insa, Plavitu Lotorosanu Adrian, care, in 10.03.2022, a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri de risc, a fost trimis in judecata, intrucat nu era la prima fapta penala. Mai avea doua condamnari cu suspendare pronuntate de Tribunalul Mehedinti si Curtea de Apel Craiova.

Astfel, in noul dosar de trafic de droguri, judecatorii din Timis au contopit pedepsele si a rezultat o condamna finala de 3 ani si 3 luni de inchisoare in regim de detentie. “Condamna pe inculpatul Plavitu Lotorosanu Adrian, cercetat in stare de libertate pentru comiterea infractiunii trafic de droguri de risc, la pedeapsa de 9 luni inchisoare.

Constata ca infractiunea din prezenta cauza si cele care au facut obiectul Sentintei penale nr. 152/25.11.2022 a Tribunalului Mehedinti, pronuntata in dosarul 865/101/2022, definitiva prin Decizia penala nr. 958/10.05.2023 Curtii de Apel Craiova sunt concurente. Anuleaza suspendarea sub supraveghere a pedepsei inchisorii de 3 ani. Descontopeste pedeapsa rezultanta de 3 ani inchisoare si repune pedepsele in individualitatea lor, astfel: – 2 ani si 8 luni inchisoare; -1 an inchisoare; -inlatura provizoriu sporul de 4 luni inchisoare.

Contopeste pedeapsa de 9 luni inchisoare cu celelalte doua pedepse, aplica pedeapsa cea mai grea de 2 ani si 8 luni inchisoare, la care adauga un spor de o treime din celelalte doua pedepse, respectiv 7 luni, urmand ca, in final, inculpatul sa execute pedeapsa de 3 ani 3 luni inchisoare, in regim de detentie“, se mentioneaza in Hotararea 112/2024 din 16.02.2024.

De asemenea, judecatorii au dispus confiscarea speciala, in vederea distrugerii (cu pastrarea de contraprobe) a cantintatii de 4,7988 grame Cannabis (proba litigiu), ambalata intr-un plic de hartie, de culoare alba,, sigilat cu sigiliul MAI nr. 19064 si depus la IPJ Timis – SCJSEO. Hotararea nu este definitiva, inculpatul avand drept de apel in termen de 10 zile de la comunicarea sentintei penale. “Dispune emiterea mandatului de arestare preventiva la data ramanerii definitive a prezentei sentinte penale”, au mai decis judecatorii Tribunalului Timis. (G.I.)

Leave a Reply