Unul dintre condamnatii din dosarul hotilor de lux din Timisoara, retinut in Franta! A fost depistat de politisti, chiar daca avea o identitate falsa

Unul dintre condamnatii din dosarul hotilor de lux din Timisoara, disparut din decembrie 2021 si dat in urmarire internationala, din categoria MOST WANTED, a fost depistat pe teritoriul Frantei. Adrian Bolbos este condamnat la aproape 10 ani de inchisoare.


La data de 21 decembrie 2021, Biroul SIRENE Romania a introdus o semnalare in Sistemul de Informatii Schengen pe numele unui barbat, de 43 de ani, din Sibiu, solicitandu-se arestarea acestuia, in vederea predarii, in baza unui mandat european de arestare emis de catre Tribunalul Timis, pentru constituirea unui grup infractional organizat, furt calificat cu consecinte deosebit de grave si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

„In fapt, incepand cu anul 2013, barbatul de 43 de ani, impreuna cu alte 8 persoane, ar fi constituit un grup infractional organizat, specializat in activitati de furt.

Grupul ar fi actionat pe teritoriul Romaniei pana in anul 2017. In perioada 1 noiembrie 2013 – 11 decembrie 2013, barbatul, impreuna cu membrii grupului, a patruns prin efractie in 4 locuinte, de unde a sustras bunuri si valori, cauzand un prejudiciu estimat la 43.500 de euro si 80.000 de lei.

In noaptea de 4 spre 5 februarie 2017, acesta, impreuna cu membrii grupului, a patruns prin efractie intr-o locuinta, de unde a sustras bunuri de 47.700 de euro.

In aceeasi noapte, a patruns prin efractie in sediul unei firme, de unde a sustras alte bunuri in valoare de 15.680 de euro si 108.800 de lei.

De asemenea, in noaptea de 20 spre 21 septembrie 2017, barbatul a sustras, prin efractie, dintr-o casa de schimb valutar, bunuri 250.100 de lei, in timp ce, in noaptea de 21 octombrie 2017, acesta, impreuna cu alti membrii ai grupului, a patruns intr-o locuinta de unde a sustras bunuri in valoare de 70.000 de euro.

Totodata, barbatul de 43 de ani a sustras de la doua persoane vatamate 3.000 de euro si 23.300 de lei, respectiv 23.000 de euro si 26.000 de lei.

Pentru faptele comise, cel in cauza a fost condamnat la 9 ani si 7 luni de inchisoare”, a transmis IPJ Timis.

De la data introducerii alertei si pana in prezent, Inspectoratul de Politie Judetean Timis – Serviciul de Investigatii Criminale a obtinut mai multe informatii cu privire la posibile locatii ale persoanei urmarite pe teritoriul unor state membre Schengen, iar, la data de 12 octombrie 2023, politistii Inspectoratului de Politie Judetean Timis – Serviciul de Investigatii Criminale au stabilit ca persoana urmarita se poate afla in Franta, sub o identitate falsa.

Biroul SIRENE Romania a efectuat schimb de informatii cu SIRENE Franta in legatura cu identitatea falsa a persoanei urmarite, aspectele transmise de catre Inspectoratul de Politie Judetean Timis confirmandu-se.

La data de 19 februarie 2024, barbatul a fost depistat in Eragny, Franta, in urma unui mandat de perchezitie domiciliara, fiind arestat in vederea executarii mandatului european de arestare emis de catre autoritatile romane.

Urmaritul se afla pe lista MOST WANTED a Politiei Romane, fiind considerat periculos si violent.

In prezent, sunt indeplinite procedurile judiciare pentru executarea mandatului european de arestare. (V.E.)

Leave a Reply