Executor judecatoresc acuzat de abuz in serviciu si delapidare, dupa ce si-a insusit peste 200.000 de lei din vanzarea unui imobil

Un executor judecatoresc din Suceava este acuzata ca si-a insusit ilegal peste 200.000 de lei, bani obtinuti din vanzarea unui imobil si pe care trebuia sa-i remita creditorilor. Elisabeta Manoliu a fost trimisa recent in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Suceava pentru doua infractiuni: ”abuz in serviciu” si ”delapidare”. Imediat dupa ce s-a aflat de ilegalitatile pe care le-a comis, Elisabeta Manoliu a fost chemata in Comisia de Disciplina a Camerei Executorilor Judecatoresti Suceava.


Dupa ce a fost sanctionata disciplinar a iesit din profesie, iar acum nu mai are calitatea de executor judecatoresc. Totusi, la vremea comiterii faptelor era executor judecatoresc, numai ca in loc sa aplice legea a ales sa o incalce.

Potrivit procurorilor, infractiunea de „abuz in serviciu” consta in aceea ca, in calitate de executor judecatoresc, ”si-a indeplinit defectuos atributiile de serviciu in legatura cu distribuirea sumelor rezultand din executarea silita, fapt ce a cauzat o vatamare drepturilor si intereselor legitime si o paguba patrimoniului creditorului”.

In ceea ce priveste infractiunea de „delapidare”, anchetatorii spun ca Elisabeta Manoliu a primit in contul de consemnare al Biroului Executorului Judecatoresc suma de 211.000 de lei rezultata din vanzarea la licitatie publica a imobilului apartinand unui numar de trei creditori, bani pe care i-a oprit pentru ea.

Procurorii au mai facut precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale, trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie. (V.E.)

Sursa foto: monitorulsv.ro

One thought on “Executor judecatoresc acuzat de abuz in serviciu si delapidare, dupa ce si-a insusit peste 200.000 de lei din vanzarea unui imobil

  1. Nu e singura. Un procent destul de seminificativ din ceea ce înseamnă funcție sau serviciu de autoritate publica este reprezentat de astfel de personaje cu vadita apetenta pentru latura infractionala. Cat timp acesti indivizi nu dispar din profesiile lor, rezultatul va fi acelasi. Notari, judecatori, procurori sau avocati nfractori reprimiti in profesie. Politisti ori politicieni, asemenea.
    Sunt albiti sau “reabilitati” si recidivează.

Leave a Reply