Decizie inedita a Tribunalului Caras-Severin: O femeie casatorita a fost despagubita cu 5.000 de lei, dupa ce amantul a parat-o la sot ca-l insala

Un barbat din Caras-Severin este obligat sa-i achite daune morale amantei, dupa ce a parat-o sotului sau. Femeia l-a dat in judecata pentru ca a pus-o intr-o situatie neplacuta. In decembrie 2022, barbatul ar fi mers acasa la amanta. Acolo se afla si sotul acesteia, dar si fiica lor.


Individul nu ar fi tinut cont de ei si a inceput sa adreseze injurii si insulte la adresa femeii, pe care a acuzat-o de infidelitate. Fiind pusa intr-o astfel de situatie, femeia l-a dat in judecata pe barbat, pe care l-a acuzat ca a pus-o intr-o lumina proasta atat in familie, cat si in comunitatea din care face parte.

In prima instanta, Judecatoria i-a respins partial solicitarea, insa Tribunalul i-a admis partial solicitarea, acordandu-i daune morale de 5.000 de lei.

Barbatul dat in judecata spune, in apararea lui, ca in realitate, el ar fi recurs la un comportament agresiv verbal la locuinta femeii, dupa ce aceasta nu a vrut sa recunoasca relatia extraconjugala dintre ei doi, in fata sotului sau.

Femeia a mai reclamat ca barbatul i-a trimis ”o inregistrare care contine aspect neadevarate, iar in localitate – la bar, la alte evenimente, a denigrat-o afirmand tot felul de lucruri neadevarate”, noteaza Adevarul. 

Judecatorii au aratat ca, avand in vedere ca relatia femeii cu sotul sau a fost afectata de fapta amantului, au admis ca reclamantei sa i se acorde suma de 5.000 de lei cu titlul de daune morale.

Tribunalul va avea in vedere si culpa reclamantei (retinuta anterior), precum si existenta bazei factuale. De asemenea, va avea in vedere si faptul ca relatia reclamantei cu sotul sau a fost afectata, faptul ca i s-a adus un grav prejudiciu de imagine (reclamanta parasind localitatea in care locuia), ca au fost afectate relatiile reclamantei si cu persoanele apropiate si locuitorii satului.

Pentru aceste considerente, tribunalul constata ca paratul i-a adus reclamantei in mod evident atat un prejudiciu de imagine, cat si o puternica stare de frustrare”, a justificat Tribunalul Caras-Severin acordarea sumei de 5.000 de lei cu titlul de daune morale, potrivit sursei citate. (I.P.)

Foto cu caracter ilustrativ

Leave a Reply