Doi angajati ai Spitalului de Pneumoftiziologie Bacau, arest la domiciliu / Procurorii DNA ii acuza ca au cerut o spaga de 20.000 de lei de la un om de afaceri

Tribunalul Bacau a respins cererea procurorilor DNA de arestare preventiva a doi angajati ai Spitalului de Pneumoftiziologie Bacau, acuzati de luare de mita, si a dispus ca acestia sa fie plasati in arest la domiciliu pentru 30 de zile. Masura preventiva nu este definitiva, ci poate fi contestata in 49 de ore de la pronuntare.


Potrivit procurorilor DNA Bacau, Alexa Dragos Constantin, sef al Serviciului Tehnic, Administrativ si Aprovizionare, si Pralea Doru Ion, economist, ambii de la Spitalul de Pneumoftiziologie Bacau, ar fi luat mita de la un om de afaceri, care este cercetat, de asemenea, in acest dosar, pentru dare de mita.

In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In cursul lunii februarie 2024, in contextul derularii unui contract de executie privind efectuarea unor lucrari de intretinere si igienizare la subsolul si blocul alimentar din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacau, inculpatii Alexa Dragos-Constantin si Pralea Doru-Ion, in calitatile de mai sus, ar fi pretins de la omul de afaceri, cercetat in prezenta cauza, suma de 20.000 lei, din care cei doi ar fi primit cate 1.000 euro, ce reprezenta o prima transa din banii pretinsi initial.

Sumele de bani ar fi fost pretinse si primite de inculpatii Alexa Dragos-Constantin si Pralea Doru-Ion pentru a favoriza interesele omului de afaceri in scopul incheierii unui act aditional la contractul mentionat, semnarii procesului verbal de receptie a lucrarilor cat si pentru achitarea cu celeritate a facturilor aferente serviciilor prestate.

In cursul urmaririi penale, prin ordonanta procurorilor s-a dispus masura sechestrului asigurator in vederea confiscarii speciale a intregii sume de bani ce a facut obiectul infractiunii de coruptie.

La data de 23 februarie 2024, inculpatii Alexa Dragos-Constantin si Pralea Doru-Ion urmeaza sa fie prezentati Tribunalului Bacau cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Anterior, in cursul zilei de 20 februarie 2024, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, au fost efectuate perchezitii domiciliare in 4 locatii situate pe raza municipiului Bacau, din care una este sediul unei institutii publice, restul reprezentand domiciliile unor persoane fizice. (V.E.)

Leave a Reply