Soferul care a lovit un politist cu masina, in timp ce incerca sa „forteze” un baraj rutier, a fost arestat pentru 30 de zile

Barbatul care a lovit un politist cu masina in Sectorul 1, apoi si-a abandonat autoturismul si a fugit de la locul accidentului, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.


„La data de 25.02.2024, in jurul orei 00,55, Judecatoria Sectorului 1 si-a insusit propunerea Parchetului si a emis pe numele conducatorului auto mandatul de arestare preventiva pentru 30 de zile”, anunta Brigada Rutiera a Capitalei, citata de Agerpres.

Potrivit Brigazii Rutiere, sambata dimineata, pe soseaua Nordului din Sectorul 1 al Capitalei, era organizata o actiune de control pentru depistarea persoanelor care conduc vehicule sub influenta alcoolului sau a substantelor psihoactive.

In jurul orei 4,30, un politist din cadrul Brigazii Rutiere a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehicul al carui conducator nu s-a conformat si si-a continuat deplasarea. Imediat, politistii Brigazii Rutiere au plecat in urmarirea acestuia, reusind, intr-o prima faza, blocarea autoturismului pe o strada adiacenta.

Conducatorul auto a fortat barajul instituit de politisti, acrosandu-l pe unul dintre acestia, care incepuse procedura de extragere fortata din autoturism, dupa care si-a continuat deplasarea. In urma acestei actiuni, o autospeciala din cadrul Brigazii Rutiere a fost, de asemenea, avariata.

Dupa producerea acestui al doilea eveniment, conducatorul in cauza a abandonat autoturismul pe o alta strada din Sectorul 1, incercand sa-si asigure scaparea pietonal. In urma activitatilor desfasurate, politistii l-au depistat pe acesta intr-o zona adiacenta si l-au imobilizat cu ajutorul mijloacelor din dotare, a precizat Brigada Rutiera. (V.E.)

Leave a Reply