Un ONG cere excluderea din magistratura a judecatoareai Ancuta Ioana Popoviciu: “In tara se vorbeste doar despre accidentul de la 2 Mai, dar la proces judecatoare intreaba daca tanarul mort este in sala”

Gafa scandaloasa facuta de judecatoarea Ancuta Ioana Popoviciu (foto), de la Judecatoria Mangalia, care la primul termen din dosarul in care este trimis in judecata Vlad Pascu, tanarul drogat care a lovit mortal cu masina doi tineri, la 2 Mai, in vara anului trecut, a cerut buletinului studentului mort in tragedie, nestiind ca acesta este decedat, continua sa fie aprig discutata in spatiul public.


“V-am spus ca  Judecatoria Mangalia nu este… Cand a intrebat daca baiatul meu este in sala… Nu am vazut in viata mea un asemenea judecator. Ii vroia buletinul”, s-a plans tatal lui Sebastian (foto), tanarul mort in accident, la iesirea din sala de judecata.

Dupa ce Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu si o cerceteaza pe judecatoarea din Mangalia, un ONG a mers mai departe si a cerut excluderea din magistratura a magistratului care, anul trecut, a mai primit o sanctiune de la Sectia pentru judecatori in materie disciplinara din CSM, pentru exercitarea functiei cu grava neglijenta.

Reprezentantii Fundatiei pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) au explicat care sunt motivele care stau la baza cererii de excludere din sistem a judecatoarei Ancuta Ioana Popoviciu.

„Un tanar moare intr-un accident ingrozitor, cazul ia o amploare nationala, in tara se vorbeste doar despre asta, dar la proces judecatoare intreaba daca tanarul mort este in sala si cere sa ii vada buletinul! Inimaginabil! FACIAS considera ca aceasta situatie este revoltatoare, intolerabila si are grave implicatii asupra imaginii justitiei din Romania. Pentru asta solicita excluderea din magistratura a judecatoarei care se ocupa de accidentul de la 2 Mai”, este mesajul publicat de FACIAS pe contul oficial de Facebook.

De asemenea, reprezentantii Inspectiei Judiciare atrag atentia ca judecatoarea ar fi incompatibila sa mai judece acest dosar.

“Sesizarea din oficiu vizeaza respectarea obligatiei de studiere a dosarelor anterior sedintei de judecata (inclusiv din perspectiva prezentei in institutie a judecatorului anterior acestei date), maniera de gestionare a dosarelor si sedintelor de judecata, comportamentul judecatorului in sedintele de judecata, in principal cu referire la sedinta de judecata din data de 22.02.2024, precum si existenta unor eventuale situatii de incompatibilitate in legatura cu dosarul mentionat.” (G.I.)

Leave a Reply