Lavinia Cotofana, victima testelor psihologice la examenul de revenire in magistratura. Fosta judecatoare de la Arad mai are de asteptat pana la recuperarea robei

Fosta judecatoare de la Judecatoria Arad s-a numarat printre candidatii inscrisi la concursul de admitere in magistratura, organizat de CSM in perioada 7 iulie 2023 – 6 martie 2024, iar la proba eliminatorie de verificare a cunostintelor a obtinut nu mai putin de 91 de puncte, din 100 posibile, clasandu-se pe locul 45, din 1440 de candidati.


De asemenea, la proba scrisa a obtinut 7,84 puncte, iar cu media 8,47 s-a clasat pe locul 75, dupa prima etapa, din 619 candidati admisi. Din nefericire, dupa cum Impact Press a atras atentia inca din septembrie 2023, fosta judecatoare a fost declarata respinsa la testarea psihologica.

Lavinia Cotofana, care a activat la Judecatoria Arad, a solicitat in instanta suspendarea deciziei comisiei de psihologi si sa i se permita sa participe la proba interviului, dar nu a avut succes.

Fosta judecatoare a solicitat Curtii de Apel Bucuresti – Sectia de Contecios administrativ, suspendarea efectelor deciziei Comisiei de reexaminare, prin care a fost respinsa, concretizata in Raportul de evaluare psihocomportamentala intocmit de cei trei psihologi, si decizia Comisiei de examinare, concretizata in raportul primului psiholog, insa instanta i-a respins cererea.

Reamintim ca, dupa 11 ani de cariera in Serviciul Roman de Informatii, Lavinia Cotofana a resusit sa intre in magistratura si sa imbrace roba de judecator doar noua luni, in perioada ianuarie – octombrie 2016, ulterior fiind exclusa din sistem din cauza sesizarii la Parchet a unor ilegalitati din justitia aradeana. (G.I.)

Leave a Reply