Intalnirile CCIAT de pregatire a Forumului International de Afaceri de la Timisoara au continuat la Belgrad (P)

In cursul saptamanii trecute, presedintele CCIA Timis, Florica Chirita, insotita de Stana Stoianov, director Departament Relatii Economice cu Mediul de Afaceri, s-a aflat la Belgrad unde a avut o serie de intalniri de lucru cu reprezentanti ai conducerii Camerelor de Comert a Serbiei, Belgrad, Užice si Bosnia si Hertegovina.


Scopul principal al intalnirilor a fost acela de a discuta in detaliu despre implicarea camerelor de comert regionale din Serbia si a celor din Bosnia si Hertegovina, sub egida camerelor de comert nationale, in participarea unui numar cat mai mare de companii la Forumul International de Afaceri care va avea loc la Timisoara, in perioada 9-10 mai 2024.

Intalnirea cu camerele de comert regionale a fost una comuna si au participat: Marija Petrović, director, si Svetlana Delic, expert asociat de la CCI Belgrad, Ana Lapčević, director CCI Užice, si Lejla Sadiković, reprezentant Camera Economica a Federatiei Bosnia si Hertegovina, care au exprimat intreaga deschidere pentru atragerea unui numar cat mai mare de firme care sa participe la eveniment.

Concluziile parteneriatului s-au conturat la intalnirea cu Camera Nationala a Serbiei, in urma discutiilor cu Mihailo Vesović, director, care a exprimat punctul de vedere al presedintelui Marko Čadež.

Astfel, CCI a Serbiei va superviza organizarea si participarea la Forum a unei delegatii de afaceri importante, cu companii din mai multe regiuni ale Serbiei, interesate in a intalni parteneri de afaceri din Romania, dar si din Turcia, Germania, Italia si Polonia, tari participante la Forum.

De asemenea, conducerea Camerei Economice a Federatiei Bosnia si Hertegovina va participa la eveniment si va organiza si conduce delegatia de afaceri a BiH.

„Sunt foarte incantata de oportunitatea pe care am avut-o de a ne reuni si de a impartasi informatii cu privire la dinamica economica a regiunilor noastre si initiativele comune intreprinse. Doresc sa-mi exprim sincera apreciere pentru dialogul fructuos si constructiv pe care l-am avut, astept cu nerabdare initiative si actiuni viitoare”, a transmis Ana Lapčević, director CCI Užice.

La randul sau, directorul CCI Belgrad a transmis presedintelui CCIAT un mesaj de multumire pentru colaborarea traditionala si increderea in eficacitatea parteneriatului romano-sarb si de felicitare pentru initiativa CCIAT de a organiza la Timisoara un eveniment de business networking, de stimulare si valorificare a initiativelor de afaceri si investitii intre tari si regiuni.

In cursul acestei saptamani, presedintele CCIAT se afla la Bucuresti, pentru intalniri cu presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci din Romania, directorul general al Camerei de Comert Romano-Germane – AHK Romania si presedintele Camerei de Comert Italiene pentru Romania – referitoare la participarea la Forum a firmelor din tarile lor. (CCIAT – Rodica Olinic)


NOTA: Informatii suplimentare la tel. 0372 185 285, e-mail: sstoianov@cciat.ro, Stana Stoianov – director Dept. Relatii Economice cu Mediul de Afaceri.

Leave a Reply