Reorganizare pe piata agentiilor teritoriale pentru IMM-uri. Reprezentanta din Timisoara va fi preluata de ATIMMT Brasov

Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanta de urgenta privind infiintarea, organizarea si functionarea agentiilor teritoriale pentru intreprinderi mici si mijlocii si turism. Actul normativ stabileste o serie de masuri care sa permita desfasurarea, in cel mai scurt timp, intr-un nou cadru organizatoric, a activitatilor ce vizeaza stimularea infiintarii si dezvoltarii de intreprinderi mici si mijlocii si autorizarea in turism, care sa se alinieze nevoilor antreprenorilor si structurilor turistice.


Astfel, sunt infiintate agentiile teritoriale pentru intreprinderi mici si mijlocii si turism (ATIMMT), respectiv ATIMMT Ploiesti, ATIMMT Constanta si ATIMMT Brasov, prin fuziunea celor noua agentii pentru intreprinderi mici si mijlocii, prevazute in anexa nr. 2 la HG nr. 864/2023 privind organizarea si functionarea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, prin preluarea activitatii si personalului agentiilor pentru intreprinderi mici si mijlocii si al reprezentantelor teritoriale in domeniul turismului din cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, arata comunicatul de presa al Guvernului.

Agentia teritoriala pentru intreprinderi mici si mijlocii si turism Brasov, cu un numar de 86 posturi, este infiintata prin fuziunea Agentiilor pentru intreprinderi mici si mijlocii Brasov, Timisoara si Cluj–Napoca si preluarea reprezentantelor teritoriale din turism: Arad, Baia Mare, Brasov, Cluj, Sibiu, Bistrita, Oradea. Agentia Brasov este condusa de  un director, numit prin ordin al ministrului economiei. Va avea in subordine Centrele teritoriale pentru intreprinderi mici si mijlocii si turism Timisoara, Cluj Napoca, conduse de directori adjuncti, numiti prin ordin al ministrului economiei.

Agentia teritoriala pentru intreprinderi mici si mijlocii si turism Ploiesti, cu un numar de 83 posturi, este infiintata prin fuziunea Agentiilor pentru intreprinderi mici si mijlocii Ploiesti, Bucuresti si Craiova si prin preluarea reprezentantelor teritoriale din turism: Busteni, Ramnicu Valcea, Tg. Jiu, Mehedinti. Aceasta este condusa de un director, numit prin ordin al ministrului economiei, antreprenoriatului si turismului. Va avea in subordine Centrele teritoriale pentru intreprinderi mici si mijlocii si turism Bucuresti, respectiv Craiova, conduse de directori adjuncti, numiti prin ordin al ministrului economiei.

Agentia teritoriala pentru intreprinderi mici si mijlocii si turism Constanta, cu un numar de 88 posturi, este infiintata prin fuziunea Agentiilor pentru intreprinderi mici si mijlocii Constanta, Iasi si Targu Mures si preluarea reprezentantelor teritoriale din turism: Constanta, Iasi, Tulcea, Bacau, Neamt, Suceava, Alba, Harghita. Aceasta agentie teritoriala este condusa de un director, numit prin ordin al ministrului Economiei. Va avea in subordine Centrele teritoriale pentru intreprinderi mici si mijlocii si turism Iasi si Targu Mures, conduse de directori adjuncti, numiti prin ordin al ministrului  Economiei. (R.G.)

Leave a Reply