Primaria Timisoara l-a evacuat pe omul de afaceri Husam Hajjar din strandul Termal. Portile bazei, taiate cu flexul pentru a face loc „echipei de asalt”

O echipa de asalt a Primariei Timisoara, pazita de politisti locali si insotita de un executor judecatoresc, a descins luni, 4 martie, in jurul orei 10, la baza de agrement ZHH Termal, din centrul Timisoarei, pentru a pune in aplicare o sentinta judecatoreasca.


Actiunea a avut loc la mai mult de trei luni de cand instantele de judecata au incuviintat preluarea spatiului de catre administratia locala.

Dupa ce doi muncitori de la Colterm au taiat poarta si gardul, ”trupa de asalt” a patruns in incinta strandului, doar pentru a constata ca mobilierul si anexele erau deja demontate, iar discoteca si sala de evenimente erau goale.

Husam Hajjar, patronul GPG Company, nu a fost prezent la actiunea de evacuare. Nu a participat nici lichidatorul judiciar Marius Circeie, reprezentant legal al societatii comerciale, nici asociatul sau Bogdan Alic, pe motiv ca evacuarea ar fi ilegala, cat timp pe rolul instantei de judecata exista un viitor termen, pe 20 martie 2024.

Potrivit Ziua de Vest, in cei 20 de ani de cand a preluat strandul Termal, Husam Hajjar a avut aproape 400 de procese cu Primaria Timisoara.

In luna iunie 2021, Primaria Municipiului Timisoara a demarat in instanta actiunea de evacuare neconditionata a GPG Company. Actiunea a fost suspendata pana la solutionarea dosarului de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, privind stabilirea prejudiciului.

In data de 27 iulie, Primaria Timisoara a castigat definitiv la ICCJ acest proces. Astfel, societatea GPG Company SRL a fost obligata la plata catre Primarie a 7 milioane si jumatate de lei, plus inca 31.121 euro/luna pana la eliberarea spatiului. Dupa solutionarea acestui proces, actiunea de evacuare a fost repusa pe rol, iar Tribunalul Timis a dat castig de cauza Primariei in data de 24 noiembrie 2023. In plus, Primaria Timisoara a pornit un proces pentru demolarea unei cladiri ridicate fara autorizatie de construire.

GPG Company se judeca in continuare cu primaria pentru a recupera suma de 7.000.000 de euro, pe care sustine ca a investit-o in ultimele doua decenii, in acest obiectiv, urmatorul termen fiind pe 20 martie 2024. (V.E.)

Leave a Reply