S-a pus piatra de temelie la noul stadion al Timisoarei! Investitia de 115 milioane de lei, finantata integral de la bugetul local

Primaria Municipiului Timisoara a dat astazi startul constructiei Arenei Eroii Timisoarei, primul stadion ridicat in Timisoara dupa Revolutia din 1989. Cu o suprafata construita de peste 10.000 mp, 10.101 locuri in tribune, gazon natural si dotari ultramoderne, stadionul va fi de categoria 4, in conformitate cu cerintele UEFA si IFAB si va putea gazdui inclusiv competitii internationale.


Azi e o zi asteptata de prea mult timp de comunitatea timisoreana. Ziua in care transformam o promisiune de ani de zile in realitate: am inceput constructia stadionului. E una din investitiile noastre strategice si de asta o finantam integral din bugetul local, din banii tuturor timisorenilor si nu mai asteptam dupa Bucuresti.

Imi doresc ca azi sa fie ziua in care pornim si reconstructia fotbalului timisorean si ma bucur ca alaturi de noi au venit la viitorul stadion multe din gloriile lui Poli dar si tineri care acum se antreneaza sub culorile alb-violet”, a declarat primarul Dominic Fritz, la demararea constructiei.

Stadionul este construit pe structura metalica pe Calea Buziasului si va oferi o infrastructura de ultima generatie pentru competitii si antrenamente sportive.

„Ma bucura sa vad ca in sfarsit se intampla unul dintre stadioanele mereu promise. Stiu ca se vorbea de un stadion nou inca de cand eram jucator aici, mai bine de un deceniu in urma. Avem nevoie de acest stadion, avem nevoie de mai mult sprijin, din partea tuturor, autoritati, mediu privat si suporteri, pentru a putea face performanta, pentru a putea fi din nou acolo sus, pentru a putea scoate din nou capul in Europa”, a punctat managerul general al clubului de fotbal Politehnica Timisoara, Costel Pantilimon

La eveniment au fost prezenti primarul Dominic Fritz, viceprimarii Ruben Latcau si Cosmin Tabara-Amanar, alaturi de managerul general al SSU Politehnica Timisoara, Costel Pantilimon si sportivi remarcabili care au contribuit la gloria fotbalului timisorean de-a lungul timpului.

Oficialitatile au dat startul lucrarilor, inlaturand, simbolic, primele lopeti de pamant la locul constructiei. Tot la fata locului a fost introdus in pamant un mesaj, intr-o „capsula a timpului” pentru generatiile care se vor bucura de investitia care demareaza acum.

Reprezentantii SSU Politehnica Timisoara au inmanat primarului o minge semnata de marii jucatori care au evoluat in echipamentul alb-violet si un tricou cu insemnele clubului, de asemenea, semnat de vedetele care au contribuit la prestigiul echipei de pe Bega.

Juniorii de la Poli au jucat un scurt meci demonstrativ, finalizat doar cu castigatori: tinerii sportivi au fost premiati de municipalitate, iar participantii s-au bucurat de momente frumoase, care ne arata ca sportul timisorean are un viitor cert.

Pe suprafata de aproape 53.000 mp, Primaria Municipiului Timisoara va amenaja o parcare cu peste 430 de locuri, dar si o zona verde tip parc cu acces liber, dotata cu mobilier urban, iluminat exterior si prevazuta cu echipamente de joaca pentru copii. Totodata, vor fi amenajate drumuri de acces si cai pietonale, inclusiv o zona de accesibilitate pietonala tip piata publica la evacuarea din incinta stadionului.

Investitia Primariei Timisoara se ridica la 115 milioane lei, bani de la bugetul local, si va fi gata in 2 ani si 3 luni. Viitorul stadion va putea gazdui atat competitii oficiale de fotbal, cat si antrenamentele echipelor din centrele de copii si juniori. De asemenea, acesta va fi o locatie optima pentru evenimente si concerte mari. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply