Arhiva cu dosare solutionate a Judecatoriei Cornetu, supranumita si „Judecatoria smecherilor”, mistuita intr-un incendiu

Un incendiu de proporţii a izbucnit, in noaptea de duminica spre luni, la Judecatoria Cornetu. Evenimentul s-a produs in contextul in care descoperiri recente arata ca Judecatoria Cornetu prin mai multe sentinte judecatoresti, a decis acordarea unor despagubiri halucinante catre o firma fantoma, creand o polemica intensa in randul autoritatilor si opiniei publice.


De altfel, instanta ilfoveana mai este supranumita si „Judecatoria smecherilor”, caci aici, se spune, mai multi oameni de afaceri si politicieni au preferat sa isi mute dosarele.

Cladirea care gazduieste Centrul Cultural (Casa de Cultura) si Judecatoria Cornetu din localitatea Cornetu, judetul Ilfov, se confrunta cu un incendiu care se manifesta la mansarda, pe o suprafata de aproximativ 1500 mp, informeaza ISU Bucuresti-Ilfov.

Acesta mai arata ca la fata locului au fost mobilizate 14 autospeciale de stingere, 4 cisterne, 3 autospeciale de interventie si salvare de la inaltime, 1 autospeciala de descarcerare si 2 ambulante SMURD. Echipele de interventie actioneaza simultan atat din interiorul, cat si din exteriorul cladirii pentru a stinge flacarile. Eforturile pompierilor sunt concentrate in prevenirea extinderii incendiului si protejarea cladirii, a dosarelor si a personalului implicat.

Nu au fost raportate victime sau persoane ranite in urma evenimentului.

Circulatia in zona afectata a fost restrictionata pentru a facilita accesul echipelor de interventie si a asigura conditii optime de desfasurare a operatiunilor de stins incendiul. Autoritatile recomanda cetatenilor sa evite zona si sa respecte indicatiile fortelor de ordine prezente la fata locului.

Comunicatul de presa al Consiliului Superir al Magistraturii

“Biroul de informare publica si relatii cu mass media din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii este abilitat sa aduca la cunostinta publica urmatoarele:

In cursul noptii de 03 spre 04 martie 2024, in jurul orei 02, a izbucnit un incendiu in mansarda Judecatoriei Cornetu, unde se aflau arhiva cu dosare solutionate si birouri de grefieri.

Incendiul a inceput in timp ce instanta era inchisa si nu a produs victime, fiind inregistrate numai pagube materiale, in sensul in care este afectata folosinta sediului Judecatoriei Cornetu, inclusiv salile de judecata.

Reprezentantii autoritatilor cu responsabilitati in stingerea incendiilor au actionat si inca actioneaza pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor, fiind efectuate in continuare cercetari cu privire la cauzele care au determinat producerea incidentului.

La acest moment accesul in sediul Judecatoriei Cornetu nu este permis, fiind luate masuri pentru relocarea sedintelor de judecata, in principiu, in sediul Tribunalului Ilfov.” (G.I.)

Leave a Reply