VIDEO / A furat o locomotiva si a incercat sa dea “cateva ture”! Teribilistul care era sa provoace un dezastru feroviar, condamnat la inchisoare

Judecatoria Constanta a solutionat, in prima instanta, dosarul in care un tanar in varsta de 18 de ani este acuzat de furt, dupa ce s-a urcat in cabina de conducere la unei locomotive GFR, punand-o in miscare in statia Medgidia. Incidentul a avut loc in data de 10 mai 2023 si nu s-a soldat cu victime sau distrugeri, tanarul, Lucian V., declarand in fata autoritatilor ca voia doar sa-si faca o poza, hotarandu-se sa porneasca locomotiva, si sa faca „cateva ture cu ea”. 


Totul s-a intamplat pe 10 mai 2023, atunci cand lucratorii Sectiei Regionale de Politie Transporturi Constanta, au fost sesizati telefonic de catre un angajat al GFR, impiegatul de miscare din Statia C.F. Medgidia, despre faptul ca o persoana necunoscuta a urcat intr-o locomotiva electrica garata si a pus-o in miscare pana in zona podului rutier.

Cu ocazia deplasarii la fata locului, mai exact in zona podului rutier, a fost identificat angajatul GFR, impiegat de miscare, alaturi de Lucian V.

In aceste conditii, organele de politie deplasate la fata locului i-au solicitat lui Lucian V. un punct de vedere cu privire la cele intamplate: „In data de 10 mai 2023 ma aflam in zona triajului CF din Statia CF Medgidia, moment in care am observat o locomotiva electrica si m-am hotarat sa urc pe ea sa fac o poza. Am ajuns la locomotiva si am vazut ca usa de acces era intredeschisa, fapt pentru care am urcat pe ea la pupitrul de comanda. 

Dupa ce am facut o poza, m-am hotarat sa incerc sa pornesc locomotiva asa cum imi aduceam aminte ca mi-a explicat si aratat in urma cu aproximativ un an un mecanic de locomotiva din Statia CF Constanta. Am apasat pe mai multe butoane si manete de la pupitrul de comanda, moment in care locomotiva a pornit si a inceput sa se miste pe linie cateva sute de metri, iar cand am vazut ca intru pe o linie care se termina am actionat controlerul si am oprit locomotiva. In scurt timp a venit la locomotiva un lucrator CFR care a anuntat politia ce s-a prezentat la fata locului.”

Magistratii din cadrul Judecatoriei Constanta au decis sa il condamne pe Lucian V. la 10 luni de inchisoare, cu suspendare, pentru savarsirea infractiunilor de furt in scop de folosinta si distrugere sau semnalizare falsa. Sentinta nu este definitiva. (G.I.)

Leave a Reply