Cladirea noii maternitati din Timisoara, investitie de peste 20 de milioane de euro, a fost receptionata de Consiliul Judetean Timis

Administratia judeteana a finalizat receptia cladirii noii Maternitati Bega, investitie derulata cu fonduri europene si construita de la zero.


Cladirea cu 4 etaje se intinde pe o suprafata de 5.434 de metri patrati utili si va avea un total de 126 de paturi.

„Sanatatea a fost o prioritate a viziunii mele de dezvoltare a judetului. Am conturat in jurul Spitalului Judetean Timisoara un adevarat hub medical care va deservi cetatenii la standarde europene.

Maternitatea constituie o premiera medicala extrem de importanta, fiind singura maternitate publica din Timisoara construita in ultimii 50 de ani.

Este un exemplu de proiect european de succes dus la bun sfârsit de echipa mea din Consiliul Judetean Timis. Mai mult, acesta va fi singurul spital de stat care va pune la dispozitia beneficiarilor procedurile de fertilizare in vitro, de ajutor nu doar pentru timisoreni ci si pentru beneficiari din intreaga zona de vest a tarii”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica.

Noua maternitate va avea o sectie ATI, bloc operator, sali de nastere si camere de garda, precum si compartimente de prematuri, nou-nascuti eutrofici, fertilizare in vitro, obstetrica-patologica, ginecologie, chirurgie laparoscopica si histeroscopica, obstetrica fiziologica si de spitalizare de zi. Pe etaje, sunt prevazute spatii pentru insotitori si vizitatori.

Compartimentarea include la demisol, sectorul de primiri urgente, vestiare si centrul de imagistica. La parter vor fi centrul de fertilizare in-vitro, sectiile ambulatoriului de specialitate si receptia, la etajele 1 si 2 sunt amplasate cabinetele de consultatii pentru sectiile de obstetrica si ginecologie, precum si oficii alimentare.

Blocul de nastere, sectia de neonatologie si camera de garda pentru neonatologie sunt la etajul 3, iar la ultimul etaj vor fi compartimentul de terapie intensiva cu o capacitate de 6 paturi si blocul operator. Pe toate etajele vor fi si spatii de depozitare pentru lenjerie si deseuri.

Finantarea proiectului „Copii dincolo de frontiere – conectarea serviciilor medicale din domeniul obstetrica – ginecologie si neonatologie dintre Spitalul Clinic Judetean de Urgenta “Pius Brinzeu” Timisoara si Clinica de pediatrie din Szeged” a fost asigurata din mai multe surse: 

  • finantare nerambursabila FEDR: 10.280.999 euro

  • contributie proprie CJ Timis pentru cheltuieli neeligibile: 7.508.833 euro

  • cofinantarea de la bugetul de stat: 1.572.267 euro

  • contributie proprie CJ Timis si Spitalul Clinic Judetean la cheltuieli eligibile: 242.026 euro.

In prezent se afla in derulare etapele aferente obtinerii autorizatiei de functionare a noii maternitati, in sarcina CJ Timis fiind intabularea cladirii si predarea spre administrare Spitalului Clinic Judetean de Urgenta „Pius Brinzeu” Timisoara dupa obtinerea acesteia. (Consiliul Judetean Timis)

Leave a Reply