Record! Un elev al scolilor de soferi din Arad a incercat sa obtina permisul auto de 59 de ori, dar de fiecare data a “picat” sala

Un elev al scolilor de soferi din Arad a incercat, in ultimii ani, sa obtina permisul de conducere de 59 de ori, insa de fiecare data a cazut la proba teoretica, acesta fiind si recordul detinut de un candidat din judet, unde promovabilitatea la acest examen, in 2023, a fost de aproximativ 40%.


Potrivit informatiilor transmite, luni, de Prefectura Arad, la solicitarea AGERPRES, mai mult de jumatate dintre candidatii din Arad care au sustinut examenul pentru obtinerea permisului de conducere au fost respinsi anul trecut.

Datele preluate de Prefectura Arad de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule arata ca, in 2023, au avut loc 11.411 examinari in cadrul probei teoretice si au fost admisi 4.809 candidati. Astfel, promovabilitatea este de aproximativ 42%. La proba practica, au fost 14.396 examinari, iar 6.236 de candidati au fost admisi (promovabilitate de 43%).

Promovabilitatea in 2023 a fost similara cu cea din 2018, cu cinci ani mai devreme, cand 41,92% din candidati au fost admisi la examen.

In judetul Arad, recordul de incercari in a obtine permisul apartine unei persoane care a dat examenul teoretic de 59 de ori de-a lungul mai multor ani, fara a fi promovata pana acum. (I.P.)

Leave a Reply