Senatoarea Diana Sosoaca, o noua amenda de la IPJ Ilfov. Este acuzata ca a proferat afirmatii si expresii jignitoare la adresa politistilor

Politistii de la IPJ Ilfov i-au aplicat senatoarei Diana Sosoaca o noua amenda, de 1.000 de lei, in urma scandalului provocat, ieri, dupa ce a fost prinsa conducand cu 110 km/ora pe un tronson de drum pe care viteza maxima admisa era de 40 de km/ora si a fost sanctionata cu suspendarea permisului si amenda de 1.500 de lei.


Diana Sosoaca a avut o disputa cu politistii care au oprit-o in trafic, pe care i-a insultat si amenintat, punand intreaga situatie pe seama sistemului care vrea sa o opreasca din campania electorala.

Cea de a doua amenda se refera la incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

„Avand in vedere afirmatiile si expresiile proferate, la adresa politistilor rutieri, de catre femeia sanctionata la data de 10 martie a.c., pentru depasirea limitei maxime de viteza, politistii rutieri din Buftea au aplicat persoanei respective sanctiunea contraventionala cu amenda in valoare de 1.000 de lei, potrivit art. 2, pct. 1 din Legea 61/1991 actualizata, pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice”, precizeaza IPJ Ilfov.

Conform articolului invocat, constituie contraventie savarsirea in public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenintari cu acte de violenta impotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natura sa tulbure ordinea si linistea publica sau sa provoace indignarea cetatenilor ori sa lezeze demnitatea si onoarea acestora.

Duminica IPJ Ilfov anunta, referitor la Dina Sosoaca, ca, in jurul orei 11,59, in timp ce se aflau in exercitarea atributiilor de serviciu si actionau cu aparatul radar pe DN7- km16+600, politistii rutieri din Buftea au depistat un autoturism, condus de o femeie, care circula cu viteza de 110 km/h, pe un tronson de drum pentru care limita maxima de viteza este de 40 km/h

Potrivit normelor legale in vigoare, politistii au amendat femeia cu 1.485 lei si i-au retinut permisul de conducere, in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule, pentru o perioada de 90 de zile.

Senatoarea Diana Sosoaca a insultat politistii si i-a amenintat ca le va face plangere penala, negand ca ar fi mers cu viteza si refuzand sa semneze procesul verbal, iar ca de obicei, a filmat si postat pe Facebook intreaga scena. (V.E.)

Leave a Reply