Actiune de protest a tinerilor din PNL, dupa ce Primaria Timisoara a interzis amplasarea pe domeniul public a unui mesh denigrator pentru primarul Dominic Fritz

Zeci de timisoreni au marsaluit, azi, prin Piata Victoriei, catre Primariei Timisoara, pentru a protesta impotriva deciziei administratiei locale de a interzice amplasarea pe domeniul public  a unui mesh electoral al PNL. Tineri participanti la mars au purtat tricouri si pancarte pe care se putea citi ”Dominic n-a facut nimic!”, exact mesajul care nu a fost autorizat sa apara pe panourile autdoor ale firmei City Media.


Potrivit Directiei Autorizari si Control din cadrul Primariei Timisoara, acest mesaj a fost interzis pentru ca, in virtutea Legii 148/2000 privind publicitatea, ar prejudicia respectul pentru demnitatea umana si morala publica si ar aduce prejudicii imaginii, onoarei, demnitatii si vietii particulare a persoanelor.

Am fost cenzurati de Fritz, dar vom spune tuturor, cu voce tare, ca <<Dominic n-a facut nimic!>>”, a fost motivul invocat de protestatari.

„Un partid politic considera ca actualul primar chiar nu a facut nimic, si are argumente solide in acest sens. Cum isi permite primarul in functie sa interzica libertatea de exprimare? Acelasi primar care si-a amplasat ilegal mesh-uri cu mesaje de propaganda.

Si care a fost chiar amendat de Politia Locala pentru acest lucru. Dominic Fritz ar trebui sa stie ca oricine are dreptul sa il critice. Si ca mesajul ”Fritz nu a facut nimic!” nu este nici atac la persoana si nici la demnitatea sa. Poate doar la egoul sau. Dar aceasta este alta discutie”, a declarat unul dintre organizatorii actiunii care anunta o campanie electorala cu scantei. (Mara Ion)

Leave a Reply