Contre de campanie: Consilierii PNL din Consiliul Local Timisoara au refuzat sa-si dea votul pentu construirea unui nou spital municipal

PNL a refuzat sa voteze proiectul primarului Dominic Fritz de a construi un nou spital municipal, cu finantare de la Banca Mondiala, iar consilierul PNL Simion Mosiu a votat “NU”. Simion Mosiu este si pe lista de consilieri locali ai lui Nicolae Robu, fostul primar.


Din fericire insa, Dominic Fritz a reusit sa convinga o majoritate a consilierilor ca Timisoara merita un spital nou si modern. Proiectul pentru noul spital municipal a trecut cu 15 voturi pentru.

Consilieri PNL, prin vocea lui Dan Diaconu, s-au opus furibund propunerii primarului Dominic Fritz de a colabora cu Banca Mondiala pentru construirea unui nou spital municipal. Acest vot demonstreaza ca PNL pune campania electorala si opozitia, cu orice pret, fata de Dominic Fritz mai presus de interesele timisorenilor. Doar ca de data asta pretul este sanatatea oamenilor.

PNL s-a opus de fapt sansei Timisoarei de a avea un spital modern, cu 300-400 de paturi, care sa ofere servicii medicale de calitate la standarde europene.

Spitalul Municipal actual este invechit si necorespunzator si nenumarati timisoreni se plang.

Sectiile sunt imprastiate in 14 locatii diferite, ceea ce face dificil accesul pacientilor si ingreuneaza munca medicilor. Cladirile vechi, precum Clinica de Cardiologie ASCAR si cele 2 cladiri ale Clinicii de Obstetrica – Ginecologie, nu au fost concepute ca spatii medicale si nu ofera conditii decente pentru pacienti si personal. In plus,  primaria plateste chirie din bugetul local pentru cladirile retrocedate.

Noul spital va aduce numeroase beneficii. Va fi o unitate moderna si functionala, cu circuite medicale eficiente si o crestere a calitatii serviciilor medicale. Pacientul este pus in centrul actului medical, prin insasi modul in care va fi conceputa cladirea, ca functionalitati.

PNL se plange ca e o investitie prea mare in conditiile in care marele lor proiect, un Institutut Oncologic, care ar trebui sa fie ridicat pe ruina din Torontalului (dar nu este), este estimat la 230 milioane euro, mai mult decat dublu.

Sunt extrem de dezamagita de prestatia PNL din Consiliul Local. Timisoara are nevoie urgenta de un nou spital, iar colaborarea cu Banca Mondiala este o oportunitate unica de a obtine finantarea necesara. Blocarea acestui proiect ar fi fost un pas inapoi pentru Timisoara si o lipsa de respect pentru cetatenii care merita un sistem medical modern si performant.

Din fericire, 15 consilieri locali, printre care si viceprimarul Cosmin Tabara, au inteles cat de important este acest proiect pentru timisoreni si l-au sustinut. PNL si-a folosit inca o data puterea si voturile pentru a face rau”, a declarat Paula Romocean, lidera Consilierilor locali ai USR. (USR Timis)

Leave a Reply