Procurorul-sef al DNA, „descindere” in Italia, dupa infractorii romani: „Toate persoanele condamnate sa fie aduse in tara sa-si execute pedeapsa!”

Procurorul-sef al DNA, Marius Voineag, a avut, in perioada 11-12 martie 2024, in cadrul unei vizite in Italia, o serie de intalniri cu oficiali din domeniul justitiei in care, principalul punct de discutie a fost cel referitor la extradarea in Romania in vederea executarii pedepselor a cetatenilor romani, condamnati definitiv si aflati pe teritoriul Italiei.


Alaturi de Procurorul general al Romaniei, procurorul-sef al DNA a avut intalniri de lucru cu Alfredo Pompeo Viola, procurorul general prim-adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Casatie a Republicii Italiene, Nicola Lettieri, procurorul general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Casatie a Republicii Italiene, si cu domnii Pasquale Fimiani si Renato Finocchi Ghersi, avocati generali din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Casatie a Republicii Italiene.

Finalitatea oricarui dosar penal, in cazul unei condamnari, vizeaza executarea pedepsei si recuperarea produsului infractional. Statul roman are datoria de a face tot ceea ce este posibil pentru ca toate persoanele condamnate si care au reusit sa se sustraga de la executarea pedepsei sa fie aduse in tara si sa-si execute pedeapsa.

Din fericire, dialogul pe care l-am avut cu partea italiana, alaturi de Ministrul Justitiei, de Procurorul general, a fost extrem de constructiv si sunt convins ca, prin dialog si cooperare, vom reusi sa gasim o cale prin care astfel de situatii sa nu se mai repete in viitor, iar cazurile care sunt in acest moment pe rol sa isi gaseasca o rezolvare favorabila pentru partea romana.”

In acelasi context, procurorul-sef al DNA a participat si la intalnirea de lucru dintre Ministrul justitiei, doamna Alina-Stefania Gorghiu, si omologul italian, domnul Carlo Nordio. (Comunicat DNA)

Leave a Reply