Alin Nica anunta ca va candida la sefia Consiliului Judetean Timis, indiferent ce decizie va lua conducerea centrala a PNL. “Spiritul Timisoarei nu poate fi tranzactionat politic”

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, a declarat, joi, inainte de sedinta conducerii partidului, ca PNL nu face alianta cu PSD la Timis si ca PSD a fost pe locul trei la alegerile din 2020, astfel ca, sa pui niste pierzatori de joace pe tot terenul i se pare o alegere foarte proasta, scrie news.ro.


”Noi putem fi de acord cu unele motive de ordine politic, dar specificul Timisoarei este altul. Timisoara si Timisul sunt locuri unde votantii sunt preponderent de dreapta, iar noi, intotdeauna am avut adversar PSD-ul”, a spus Alin Nica, inaintea sedintei PNL.

”Noi nu putem sa facem alianta cu PSD-ul la Timis”, a precizat Nica. El a mentionat ca ”este cea mai proasta alegere pentru judetul Timis, pentru ca PSD a fost pe locul trei la alegerile din 2020”.

”Sa pui niste pierzatori de joace pe tot terenul mi se pare o alegere foarte proasta si in totala disonanta cu ceea ce isi doresc oamenii din Timis”, a mai aratat el.

Alin Nica a comentat si informatiile ca s-ar fi dat Timisul pe un sector al Capitalei. ”Nu am cunostinta despre astfel de tranzactii, dar daca s-a intamplat acest lucru este o chestiune foarte serioasa pentru ca spiritul Timisoarei nu poate fi tranzactionat”, a mai aratat el.

Alin Nica anunta ca va face parte dintr-un proiect de dreapta pentru care va candida la presedintia CJ Timis, indiferent de deciziile luate la Bucuresti de conducerea centrala a PNL

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, liderul PNL Timis, a anuntat ca va candida pentru un nou mandat din partea unui proiect de dreapta, fara a numi acest proiect.

El a expus si motivele pentru care vrea sa faca acest lucru, desi, conform unor surse, conducerea centrala a PNL ar fi decis sa sustina un candidat din partea PSD la presedintia CJ Timis, in timp ce social-democratii vor sustine candidatul PNL la Primaria Timisoara.

Intrebat daca a decis sa candideze la un nou mandat de presedinte al Consiliului Judetean Timis, indiferent de decizia conducerii nationale a PNL, Alin Nica a confirmat ca va candida din partea unui proiect de dreapta.

”Da. Timisoara si Timisul au nevoie in continuare de un proiect de dreapta, eu voi face parte din acest proiect de deapta si pe mai departe. Am o datorie fata de cei 105.000 locuitori ai judetului care si-au pus increderea si sperantele in mine de a continua realizarile si proiectele incepute in acest mandat si as putea sa dau multe motive pentru care am curajul sa candidez din nou si sa cer increderea locuitorilor judetului Timis”, a declarat Alin Nica pentru News.ro.

Alin Nica a prezentat patru motive pentru care crede ca merita sa aiba un nou mandat la presedintia CJ Timis.

”In primul rand, evenimentul cultural al anului 2023, expozitia Brancusi, pe care am realizat-o eu impreuna cu colegii mei si partenerii, fiind principalul eveniment al Capitalei Europene a Culturii.

In al doilea rand, realizarea unei dorinte de mult timp a timisorenilor de a avea o conexiune rapida si civilizata la autostrada. Aceasta s-a realizat prin construirea unui drum expres de 10 kilometri intre Dumbravita si Giarmata.

Trei: construirea in mai putin de trei ani a primei maternitati edificata in ultimii 50 de ani in zona noastra de tara si practic cea mai moderna din Romania.

Patru: atragerea a peste 1,5 miliarde, bani europeni, prin proiecte aflate in implementare si contractare semnate plus 500 milioane de euro pentru proiecte aflate in diverse stadii de contractare. Pentru acestea merit sa continuu drumul inceput in 2020, alaturi de timiseni”, a spus Nica.

Liderul CJ Timis este de parere ca spiritul Timisoarei si timisorenii ”nu pot fi obiecte tranzactionate”, dupa ce ar fi aflat ca judetul Timis a fost dat la schimb de conducerea centrala a PNL, pentru ca acest partid sa aiba candidat la Sectorul 1 al Capitalei.

”Legat de discutiile vehiculate cum ca Timisul ar fi fost dat la schimb cu Sectorul 1, vreau sa spun ca spiritul Timisoarei si timisorenii nu pot fi obiecte tranzactionate fie ele si politic, timisorenii nu pot fi vanduti la bucata. Si daca aceste lucruri s-au intamplat, e un lucru grav si ar intina memoria miilor de timisoreni care s-au luptat in 1989 pentru ca Romania sa aiba sansa la o politica cinstita”, a declarat Alin Nica.

Alin Nica se afla la primul sau mandat de presedinte al Consiliului Judetean Timis, dupa ce patru mandate a fost primar al comunei Dudestii Noi din judetul Timis.

Luni seara, liderii coalitiei de guvernare au decis, conform unor surse din randul celor doua partide, ca PNL sa sustina un candidat din partea PSD pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Timis, in timp ce PSD va sustine candidatul PNL la Primaria Timisoara, la alegerile din 9 iunie. (Mara Ion)

One thought on “Alin Nica anunta ca va candida la sefia Consiliului Judetean Timis, indiferent ce decizie va lua conducerea centrala a PNL. “Spiritul Timisoarei nu poate fi tranzactionat politic”

Leave a Reply