Nicu Covaci isi revine dupa operatie: “A trecut cu bine si in curand va fi externat”, anunta Dorel Sandesc, managerul Spitalului Judetean din Timisoara

Starea lui Nicu Covaci, dupa operatia pe creier, de vineri, este foarte buna. Liderul trupei Phoenix isi revine aproape miraculos. Interventia chirurgicala, condusa de echipa renumitului medic neurochirurg Horia Ples, care a durat aproximativ sase ore, respectiv extirparea unei tumori de pe creier, a fost un succes.


Operatia a decurs bine, si-a revenit foarte bine, iar in acest moment este constient, comunica cu noi, mananca si in curand va fi externat din spital. Ne bucuram ca a tercut cu bine, a fost o mobilizare a unei echipe complexe, de la echipa de imagistica, echipa de medicina interna, echipa operatorie coordonata de profesorul doctor Ples.

Speram ca in continuare evolutia sa fie una buna, pentru ca a fost o operatie deloc simpla, dar a decurs foarte bine”, a declarat Dorel Sandesc, managerul Spitalului Judetean din Timisoara, citat de Ziua de Vest.

Nicu Covaci, in varsta de 76 de ani, s-a simtit rau in ultima perioada, acesta plangandu-se ca ameteste, ca nu mai poate sta in picioare, ca-i amorteste fata si ca ii este afectata vederea. Artistul locuieste de 47 de ani in Occident, el a luat insa decizia sa se lase pe mainile medicilor din Romania. A venit la Timisoara si a facut investigatiile la la Sectia de Neurochirgie a Spitalului Judetean din Timisoara. Diagnosticul pus de medici a fost Proces Expansiv Intracranian. A fost o problema grava si trebuia operat de urgenta. (I.P.)

Leave a Reply