VIDEO / Mesajul premierului Marcel Ciolacu de Ziua Politiei Romane: „Romania este o tara sigura, iar acest lucru se datoreaza Politiei Romane”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, azi, Politiei Romane sa actioneze „cu maxima seriozitate si severitate in combaterea traficului de droguri”, subliniind ca Romania este o tara sigura, cu un grad scazut al criminalitatii in comparatie cu alte state occidentale, transmite Agerpres.


„As dori sa remarc si faptul ca, odata cu avansul tehnologic si cu democratizarea accesului la informatii, infractiunile evolueaza si se diversifica. Romania este o tara deschisa, iar asta ne face expusi la circuitele infractionale internationale.

Apar noi provocari, pe care Politia Romana trebuie sa le anticipeze si sa le combata. Politistii trebuie sa-si adapteze permanent metodele si sa urmeze stagii de perfectionare pentru a combate mijloacele din ce in ce mai sofisticate ale infractorilor.

Si va dau aici un scurt exemplu: traficul de droguri. Multa vreme, cand tara noastra a avut granitele inchise, am fost feriti de acest flagel. Ulterior, am devenit o tara de tranzit, iar in ultimii ani am inceput sa devenim din ce in ce mai mult o tara de destinatie pentru traficul pentru traficantii de droguri.

Este o situatie relativ noua, iar Politia trebuie sa se adapteze si sa-si dezvolte capacitatile pentru a face fata acestui fenomen. Va cer sa actionati cu maxima seriozitate si severitate in combaterea traficului de droguri. In special atunci cand tinta traficantilor sunt minori”, este mesajul lui Ciolacu cu ocazia Zilei Politiei Romane, citit de Alexandru – Mihai Ghigiu, seful cancelariei primului ministru, in cadrul unui eveniment desfasurat la Cercul Militar.

Premierul sustine ca Romania este o tara sigura, cu un grad scazut al criminalitatii in comparatie cu alte state occidentale, unde se inregistreaza acte de violenta in scoli sau pe strada, soldate cu victime, acte de vandalism in magazine sau la metrou.

In ultima perioada, gratie globalizarii informatiei, vedem la jurnalele de stiri imagini socante din state despre care spunem ca sunt mai dezvoltate ca Romania. Acte de violenta in scoli sau pe strada, soldate cu victime, acte de vandalism in magazine sau la metrou sunt un tablou care ne dau sentimentul de teama sau insecuritate.

Dar in Romania nu este asa. Iar asta o spun mai ales romanii care se intorc acasa, dupa ce au locuit o perioada in strainatate. Ei remarca faptul ca Romania sta mai bine in aceasta privinta comparativ cu multe state occidentale.

Asta nu inseamna ca in Romania nu exista infractiuni sau ca nu exista acte de violenta. Insa frecventa si gravitatea lor este mai redusa decat in alte parti. Si la noi s-au facut greseli. Trebuie sa admitem ca, fie s-a intervenit cu intarziere, fie s-au facut diferite erori, care au fost puternic mediatizate de mass-media. Insa nimeni nu e perfect.

Dincolo de aceste neajunsuri, Romania este o tara cu o criminalitate scazuta, Romania este o tara sigura. Iar acest lucru se datoreaza Politiei Romane, care merita, atata astazi, cat si in fiecare zi, felicitarile si recunostinta noastra”, a transmis premierul Marcel Ciolacu. (I.P.)

Foto / video: Diana Mihai

Leave a Reply