Suspansul candidaturilor a luat sfarsit: Alfred Simonis va fi candidatul coalitiei PSD – PNL la presedintia CJ Timis

Dupa cum era de asteptat, in ciuda protestelor energice ale filialei PNL Timis, sefii partidului au decis, luni, sa sacrifice optiunea acestora si sa dea mana libera PSD sa aiba candidat unic la functia de presedinte al CJ Timis.


Surse din cadrul coalitiei PNL – PSD au dezvaluit ca, in sedinta care a avut loc, azi, la Bucuresti, s-a decis mentinerea deciziei deja impuse de la Bucuresti: un candidat unic al coalitiei la Primaria Timisoara, de la PNL, in persoana lui Nicolae Robu, respectiv candidat unic pentru presedintia CJT, de la PSD, in persoana lui Alfred Simonis.

Se pare ca cele doua partide doresc eliminarea USR de la conducerea oraselor mari, unde formatiunea amintita detine functia de primar, iar candidatul PNL, probabil Nicolae Robu, a fost considerata solutia optima de coalitia PSD – PNL. La schimb, PSD si-a impus un candidat care sa castige, fara adversar adevarat, conducerea consiliului judetean. In aceste conditii, Alin Nica, inca presedintele CJ Timis, a fost dat la o parte pentru a face partie libera pentru social-democratul Alfred Simonis, de la PSD.

Dupa cum s-a anuntat, de cateva zile, este foarte posibil ca Alin Nica sa isi caute un alt proiect politic caruia sa i se alature pentru a candida pe listele acestuia la postul ocupat in prezent. Duminica, toti delegatii PNL Timis au votat impotriva unei aliante a PNL cu PSD, in cadrul unei sedinte a conducerii colective a partidului. (Mara Ion)

Leave a Reply