Reactia lui Alin Nica, dupa ce a aflat ca PNL nu-i sustine candidatura la CJ Timis: „Colegii de la Bucuresti fac o greseala si vand pe nimic o intreaga filiala”

Presedintele PNL Timis, Alin Nica, a reactionat, luni, dupa ce liderii coalitiei de guvernare au decis ca PSD sa dea candidatul la Consiliul Judetean Timis, iar PNL sa dea candidatul la Primaria Timisoara, la alegerile locale din 9 iunie. Nica spune ca spera ca Biroul Permanent National al PNL sa se opuna acestei ”decizii abuzive”, transmite News.ro.


”Liderii coalitiei PSD-PNL au decis astazi sa treaca peste vointa liberalilor din Timis si sa desemneze un candidat comun la presedintia Consiliului Judetean Timis in persoana sefului PSD Timis, Alfred Simonis. In repetate randuri am atras atentia colegilor de la Bucuresti ca fac o greseala si vand pe nimic o intreaga filiala, insa, inclin sa cred ca intersele personale au fost deasupra intereselor Partidului National Liberal”, a scris, luni, Alin Nica pe Facebook.

Liderul PNL Timis a subliniat ca Timisoara si judetul Timis au fost si vor ramane de dreapta si si-a exprimat speranta ca BPN al PNL sa se opuna deciziei din coalitie.

”Timisoara si Timisul au fost si vor ramane de drepta, fara afinitati socialiste sau nostalgii comuniste. Un exemplu simplu: presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a obtinut aici aproape 80% din voturile exprimate in turul doi al alegerilor prezidentiale. PSD nu a reusit vreodata sa obtina la Primaria Timisoara un scor cu doua cifre, de aceea preluarea ostila a organizatiei locale PNL reprezinta un gest fara precedent, o umilire a liberalismului si a spiritului Timisoarei.

Acest comportament al liderilor de la Bucuresti va fi sanctionat de electoratul de dreapta, majoritar in Timis. Sper ca macar in ultimul ceas colegii din BPN sa se opuna acestei decizii abuzive si sa opreasca raul pe cale sa se intample partidului nostru”, a mai scris Nica.

Potrivit deciziei coalitiei de guvernare, de luni, in judetul Timis se va merge in alianta la alegerile locale, astfel ca PNL va da candidatul la Primaria Timisoara, iar PSD va da candidatul la Consiliul Judetean Timis. Alin Nica, actual presedinte al CJ Timis din partea PNL isi doreste un al doilea mandat la conducerea CJ Timis si s-a opus vehement aliantei dintre PSD si PNL in judetul Timis.

Din cauza acestei opozitii, conducerea PNL ia in calcul schimbarea sa din functia de presedinte al PNL Timis. (Mara Ion)

Leave a Reply