120 de garaje vechi din Timisoara, demolate de proprietari dupa primirea ultimatumurilor de la Primarie

Peste 120 de garaje vechi, incluse in programul Primariei Municipiului Timisoara de amenajare a noi locuri de parcare, au fost demolate inainte de expirarea termenului de 30 de zile prevazut in notificare, iar altele sunt in curs de desfiintare.


Constructiile au fost demolate in regie proprie, in zona strazii Eugen Pop (cartierul Modern), zona Intrarea Muntilor (cartierul Sagului), zona strazilor Silistra, Martir Gheorghe Nutu Iotcovici si Intrarea Sunetului (cartierul Lipovei) si zona strazii Meziad (cartierul Girocului). Aceleasi lucrari urmeaza sa inceapa in zona strazii Cugir (cartier Aradului).

„Jumatate din garajele pentru care am trimis notificare pentru demolare au fost deja date jos chiar de catre cei care le utilizau si le multumesc pentru ca au reactionat asa prompt.

Odata ce terenurile sunt eliberate complet de constructii, vom intra cu echipele noastre sa amenajam locurile de parcare, sa plantam copaci, sa amenajam accese si trotuare. Acolo unde spatiul o permite vom face si amenajari pentru copii. Fiecare nou spatiu eliberat de betoane este un loc câstigat de comunitate”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Reamintim, Primaria Municipiului Timisoara vizeaza demolarea a 231 de garaje sau cladiri provizorii vechi, majoritatea degradate. Planul administratiei locale este de a interveni in zonele Lipovei, Aradului, Modern, Sagului si Martirilor, prin crearea a peste 300 de locuri noi de parcare. Mai mult, revitalizarea respectivelor zone se va face prin amenajarea de noi spatii verzi pe locul acestor garaje precum si cai de acces, trotuare si locuri de joaca pentru copii, acolo unde spatiul o permite. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply