Oana Sivache, sefa Administratiei Spitalelor Bucuresti, cercetata pentru luare de mita! „Mafia nu iarta, probabil o sa ajung un fel de Navalnii al Bucurestiului”

Directorul general al Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), Oana Sivache, este acuzata de procurorii DNA ca ar fi primit mita de la managerul Spitalului Coltea, Ioan-Bogdan Furtuna, constand in plata chiriei si a utilitatilor pentru un imobil din Bucuresti pe care aceasta l-ar fi ocupat impreuna cu familia.


Iata comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand cu data de 27 martie 2024, fata de inculpatii:

SIVACHE GABRIELA-OANA, la data faptei director general/ director general adjunct al Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (A.S.S.M.B.), pentru savarsirea infractiunii de luare de mita,

FURTUNA IOAN-BOGDAN, manager interimar la Spitalul Clinic Coltea din municipiul Bucuresti, pentru savarsirea infractiunii de dare de mita.

In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada 01.07.2023 – 27.02.2024, inculpata Sivache Gabriela-Oana, in calitatea mentionata mai sus, ar fi primit de la inculpatul Furtuna Ioan-Bogdan foloase necuvenite ce ar fi constat in achitarea contravalorii chiriei lunare si a facturilor de utilitati, in cuantum de 39.295 lei, pentru un imobil din Bucuresti pe care sefa A.S.S.M.B. l-ar fi ocupat impreuna cu familia.

In schimbul obtinerii acelor foloase, inculpata Sivache Gabriela-Oana ar fi facut demersuri pentru ca inculpatul Furtuna Ioan-Bogdan sa fie numit manager interimar al Spitalului Clinic Coltea, incepand cu data de 04.11.2022.

Inculpatilor Sivache Gabriela-Oana si Furtuna Ioan-Bogdan li s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care le revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

Oana Sivache a spus, la iesirea de la DNA, ca nu a luat sau cerut niciodata spaga si ca vrea „sa se faca dreptate”.

„S-au facut niste sesizari si este normal sa se faca verificari. Niciodata nu am luat spaga, nu am cerut, nu am dat un leu. (…) Eu am vorbit de fiecare data cu presa, stiti ca sunt foarte deschisa, ma bucur ca exista acest interes, vreau sa se faca curatenie, vreau sa se faca dreptate si astept sa vedem organele de cercetare penala ce au de spus. (…) Toate numirile de manageri de fapt au fost prelungiri. Nu s-a schimbat niciun manager, numirea este facuta de catre Primaria Generala, noi am respectat legislatia si procedura, mai departe sa stabileasca organele de cercetare penala”, a declarat Oana Sivache.

Intrebata de jurnalisti daca regreta ca l-a denuntat la DNA pe Cristian Pluta, fostul director-adjunct al ASSMB, si ca a ajutat la inculparea acestuia, Sivache a raspuns: „Nu. Ar trebui sa imi fie frica, stiu, mafia nu iarta, probabil o sa ajung un fel de Navalnii al Bucurestiului, dar asta este, mergem inainte, nu imi este teama. (…) Exista o mafie in spitalele bucurestene. Toata lumea stia, nu s-a intamplat anul trecut. Toti stiau, dar iata ca nimeni nu are curaj, si daca are curaj, se intampla sa se faca alte denunturi si dureaza pana cand o sa se stabileasca daca ele sunt justificate sau nu.” (V.E.)

Leave a Reply