Deputatul Cosmin Sandru si fostul director Nicu Bitea, achitati in dosarul de dare de mita! Este de asteptat ca procurorii DNA sa atace hotararea Inaltei Curti

Inalta Curte de Casatie si Justitie a pronuntat o prima sentinta in dosarul de coruptie instrumentat de procurorii DNA, in care deputatul PNL de Timis Cosmin Sandru si fostul director al Societatii de Transport Public Timisoara, Nicolae Bitea, au fost trimisi in judecata sub acuzatia de dare de mita.


„Achita pe inculpatii Sandru Cosmin si Bitea Nicolae Florin pentru savarsirea infractiunii de dare de mita, in forma coautoratului, intrucat fapta nu este prevazuta de legea penala. Cu drept de apel in 10 zile de la comunicarea hotararii, pentru procuror si inculpati”, se mentioneaza in hotararea Inaltei Curti, pronuntata in data de 26.03.2024, dupa mai multe amanari consecutive.

Cei doi au fost trimisi in judecata, in decembrie 2021, in urma unui denunt formulat de deputatul AUR, Ciprian Titi Stoica.

“La data de 01 octombrie 2021, in contextul in care urma sa fie dezbatuta si supusa la vot motiunea de cenzura initiata pentru retragerea increderii acordate Guvernului Romaniei, inculpatii Sandru Cosmin si Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat in Parlamentul Romaniei, numirea unor apropiati ai acestuia din urma in posturi de conducere a unor institutii publice, dupa ce ar fi fost inscrisi formal ca membri de partid”, au transmis procurorii DNA la data finalizarii rechizitoriului si trimiterii in judecata a celor doi liberali din Timisoara.

Mai exact, dupa cum a acuzat parlamentarul de la AUR, i s-a cerut sa absenteze de la sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului din data de 05 octombrie 2021, in care urma sa fie dezbatuta si supusa la vot motiunea impotriva Guvernului Citu, pentru a-si angaja rudele prin societatile deconcentrate conduse de liberali.

Revenind la hotararea de achitare pronuntata de Inalta Curte, este de asteptat ca aceasta sa fie apelata de procurorii DNA, in caz contrar admitandu-se faptul ca parchetul anticoruptie a fabricat inca un dosar penal… (G.I.)

Leave a Reply