Regula impusa de seful IPJ Bihor, chestorul Alin Hanis: Soferii bauti sau drogati vor fi retinuti si trimisi direct in arestul Politiei

Seful Politiei Bihor, chestorul Alin Hanis, a declarat ca agentii rutieri vor dispune retinerea tuturor soferilor gasiti la volanul masinilor, in trafic, cu alcoolemii mari sau sub influenta substantelor interzise, relateaza ebihoreanul.ro


„Va fi o regula: soferii bauti si drogati merg in Arest! (n.r. – Centrul de retinere si arestare preventiva al IPJ Bihor)„, a avertizat chestorul Alin Hanis, marti, in timpul sedintei Colegiului Prefectural.

Conform datelor facute publice de seful Politiei Bihor, doar in anul care a trecut, 52 de persoane au fost retinute timp de 24 ore, pentru acuzatii similare, iar 703 soferi prinsi bauti la volan au ramas fara permise de conducere.

„Masurile drastice si numeroasele actiuni care se deruleaza sunt menite sa mentina siguranta participantilor la trafic si sa diminueze numarul accidentelor rutiere”, a afirmat chestorul Alin Hanis, aratand ca rezultatele actiunilor sunt vizibile. „In ultima perioada, actiunile arata ca soferii sunt mult mai disciplinati. A scazut numarul persoanelor gasite la volan sub influenta bauturilor sau substantelor interzise, chiar si in weekend ori in perioada sarbatorilor”, a spus ofiterul.

De altfel, un barbat din orasul Stei a fost retinut, marti, pentru 24 ore dupa ce a fost prins baut si cu permisul suspendat la volanul masinii, in trafic.

Masina condusa de steianul in varsta de 68 ani, a fost oprita de politistii Biroului Rutier Beius marti dupa-amiaza, la ora 15.40, pe strada Poet Andrei Muresanu din localitatea Stei. Pus sa sufle in etilotest, aparatul a indicat o concentratie alcoolica de 0,71 mg/l alcool pur in aerul expirat. (V.E.)

 

Leave a Reply