Traficanti de droguri arestati preventiv, la Arad! Au obligat un cetatean strain sa introduca in Romania medicamente din categoia drogurilor de risc

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus, in data de 30 martie, retinerea pentru o perioada de 24 de ore a 3 inculpati si masura controlului judiciar fata de un altul, cercetati sub aspectul savarsirii infractiunilor de instigare la trafic international de droguri de risc, trafic de droguri de risc si complicitate la trafic de droguri de risc.


Din materialul probator administrat in cauza a rezultat faptul ca, acestia, impreuna cu un alt inculpat (arestat preventiv anterior in acest dosar) au determinat un faptuitor (cetatean strain) sa introduca in Romania o cantitate de peste 440.000 comprimate continand diazepam, alprazolam si clonazepam (droguri de risc), urmand  sa fie comercializate pe teritoriul tarii.

Inculpatii au stabilit impreuna modalitatile de intermediere a tranzactiilor, de plata, transport, precum si locul de depozitare al drogurilor pana la revanzare.
In urma perchezitiilor domiciliare efectuate in urma cu doua zile, au fost descoperite si ridicate mai multe comprimate din categoria drogurilor de risc (alprazolam), detinute ilegal, in scopul comercializarii, precum si alte mijloace de proba.

La aceeasi data, judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Arad a dispus  arestarea preventiva a doi dintre inculpati si a arestul la domiciliu fata de al treilea,  conform propunerii formulate de catre  procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad.

Activitatile judiciare au fost realizate impreuna cu politisti din cadrul S.C.C.O. Arad. Actiunea a beneficiat de sprijinul politistilor din cadrul I.P.J. Arad si jandarmilor  din I.J.J. Arad. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale din Politia Romana. (V.E.)

Foto: arhiva

Leave a Reply