Cursuri suspendate la Colegiul National C.D. Loga din Timisoara, dupa ce peste 30 de elevi si 12 profesori au ajuns la spital cu simptome de intoxicatie

Sefa Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Timis, Aura Danilescu, a declarat, miercuri, 3 aprilie, ca in cursul diminetii s-au prezentat la serviciul de urgenta alti 18 elevi de la Liceul „C.D. Loga”, pe langa cei 18 copii deja internati in cursul noptii la Spitalul de Copii „Louis Turcanu” si la Spitalul Municipal.


Au fost internate si trei cadre didactice, la Spitalul Judetean Timisoara.

„Dintre copiii prezentati in serviciul de urgenta in cursul diminetii, opt au fost externati direct din serviciul de urgenta, 10 sunt inca in investigatii, urmand a se hotari asupra spitalizarii sau externarii. Dintre cei 14 minori internati la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu” Timisoara in cursul noptii, doi sunt in procedura de externare. Toti copiii care au prezentat pana in acest moment simptome sunt stabilizati”, a afirmat Aura Danielescu.

Ea a punctat ca au fost informati directorii tuturor unitatilor de invatamant asupra situatiei, solicitandu-li-se sa notifice Inspectoratul Scolar Timis in situatia in care exista elevi cu aceeasi simptomatologie.

Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Timis, Cornelia Bubatu, a aratat, intr-o informare de presa, ca institutia a deplasat in teren, la liceul „C.D. Loga”, mai multe echipe, pe diverse specialitati (serviciul control in sanatate publica, laboratorul de toxicologie si laboratorul de radiatii).

Au fost prelevate cinci probe de apa, atat de la retea cat si de la dozatoarele de apa aflate in incinta unitatii, care au fost ulterior sigilate si scoase de la consum. Suplimentar au mai fost prelevate 12 probe de sanitatie, din care 10 probe de suprafata si doua probe aeromicroflora.

Laboratorul de toxicologie a prelevat probe, in vederea determinarii unor parametrii toxicologici (de exemplu amoniac sau clor). La acest moment, din informatiile pe care le detinem, din pacientii care s-au prezentat la serviciul de urgenta, 15 (copii), cu grupe de varsta diferite, sunt internati la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Louis Turcanu, celelalte persoane, in urma evaluarii starii de sanatate, nu au necesitat internare. Ancheta epidemiologica se afla in desfasurare, sursa de imbolnavire nefiind deocamdata clar identificata”, subliniaza Cornelia Bubatu.

In cursul serii de marti, ISU Timis a fost informat de catre dispeceratul Serviciului de Ambulanta Judetean Timis cu privire la faptul ca exista o simptomatologie comuna la 15 elevi, care au fost internati la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu” Timisoara, iar trei, la Spitalul Municipal si trei adulti, la Spitalul Judetean. La solicitarea parintilor, unul dintre elevii internati la Spitalul pentru Copii a fost externat.

Cu totii prezentau dureri abdominale si scaune diareice, cu suspiciuni de intoxicatie. (E.T.)

Leave a Reply