Politistii din Timis au deschis un doaar penal pentru profanare de morminte, dupa ce aproape 100 de monumente funerare din doua cimitire au fost distruse

Politistii de la IPJ Timis au deschis o ancheta de proportii, dupa ce aproape o suta de monumente din doua cimitire din Timis au fost distruse. Politistii din Faget au inceput o ancheta de proportii dupa ce aproape o suta de monumente funerare au fost distruse in localitatea Remetea Lunca, comuna Manastiur.


Politistii au deja un cerc de suspecti si fac verificari. 91 de monumente au fost distruse in cimitirul ortodox, iar alte sase au fost distruse in cimitirul penticostal, au anuntat oamenii legii.

”Azi, in jurul orei 12,30, politistii Sectiei 10 Rurale Faget au fost sesizati cu privire la faptul ca in Remetea-Lunca din comuna Manastiur, in Cimitirul ortodox ar fi fost distruse 91 de monumente funerare, iar in Cimitirul penticostal ar fi fost distruse 6 monumente funerare”, a transmis, miercuri, IPJ Timis. Politistii au deschis dosar penal si incearca sa gaseasca autorii.

“A fost intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de profanare de morminte, continuand cercetarile pentru stabilirea intregii situatii de fapt si dispunerea masurilor legale in consecinta”, a precizat IPJ Timis. (V.E.)

Leave a Reply