Doliu la Teatrul German de Stat Timisoara: Directorul artistic Rudolf Herbert s-a stins din viata in dimineata zilei 4 aprilie 2024, dupa o lunga suferinta

Nascut la 17 octombrie 1953 in Brasov si avand peste trei decenii experienta in teatru si jurnalism, dobandita in Romania, Germania, Franta si Belgia, Rudolf Herbert a contribuit cu entuziasm, dedicare si profesionalism la directia artistica a Teatrului German de Stat.


Teatrul a fost prima s-a dragoste, debutand ca actor in 1981 la sectia germana a Teatrului de Stat din Sibiu (azi Teatrul National „Radu Stanca”).

Din 1984, vreme de mai mult de trei decenii, a lucrat ca redactor cultural la mai multe publicatii importante. A colaborat cu cotidianul de limba germana din Bucuresti „Neuer Weg” (azi ADZ), cu postul de radio Deutsche Welle din Köln si cu filialele din Lyon si Bruxelles ale Euronews.

Din 2017 a inceput colaborarea cu Teatrul German de Stat Timisoara ca dramaturg de productie pentru unele spectacole importante din repertoriul acestuia, apoi, din 2021, ca director artistic, fiind implicat activ in configurarea programului Festivalului European de Teatru „Eurothalia” si in alegerea titlurilor care si-au aflat loc pe afisul teatrului. Referintele sale artistice aveau la baza un bagaj cultural temeinic, fertil pentru un dialog cultural inauntrul caruia se simtea mereu confortabil, nu in ultimul rand si datorita faptului ca putea comunica excelent in patru limbi.

Dedicarea sa pentru teatru a fost nemarginita, alcatuind – impreuna cu un inteligent simt al umorului – o personalitate plina de spirit, pofta de viata si incredere.

Colectivul Teatrului German de Stat Timisoara deplange profund aceasta grea pierdere si transmite intreaga sa compasiune familiei si prietenilor indurerati. (Teatrul German de Stat Timisoara)

One thought on “Doliu la Teatrul German de Stat Timisoara: Directorul artistic Rudolf Herbert s-a stins din viata in dimineata zilei 4 aprilie 2024, dupa o lunga suferinta

Leave a Reply