Laura Codruta Kovesi, la Universitatea de Vest din Timisoara! Procurorul-sef al Parchetului European a tinut o conferinta despre crima organizata

Laura Codruta Kövesi, procurorul-sef al Parchetului European, a fost prezenta, azi, de la ora 10, la Universitatea de Vest din Timisoara, unde a sustinut conferinta cu titlul „Crima organizata nu are frontiere. Dar Parchetul European are?”.


Evenimentul a fost dedicat studentilor si comunitatii academice din UVT, incadrandu-se in seria de evenimente prin care Universitatea de Vest din Timisoara marcheaza 80 de ani de la infiintare, ocazie cu care sefa procurorilor europeni anticoruptie a vorbit deschis despre provocarile si importanta activitatii noului Parchetului European.

In acest context, i-a indemnat pe studentii de la Drept, viitori absolventi ai programelor acestei facultati, sa aleaga o cariera de procuror european.

“Facultatea de Drept din UVT a initiat un program in premiera, cel de Dreptul Uniunii Europene, care ne racordeaza direct la temele juridice importante pentru spatiul european, program in cadrul caruia doamna procuror Laura Codruta Kovesi va conferentia in viitor la UVT. De asemenea, pregatim un parteneriat educational de termen lung cu Parchetul European, in cadrul caruia vom pregati viitorii specialisti, atat de importanti in combaterea marilor retele de frauda”, a declarat rectorul Marilen Pirtea, citat de Ziua de Vest.

Laura Codruta Kövesi a fost procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie intre anii 2006-2012, in perioada 2013 – 2018 a condus Directia Nationala Anticoruptie, iar in octombrie 2019 a fost confirmata de Parlamentul European la conducerea Parchetului European / European Public Prosecutor Office (EPPO), fiind primul procuror-sef european.

Institutia ancheteaza fraude cu fonduri europene si cu TVA desfasurate de retele organizate ale coruptiei fiscale, prin activitati simultane in minim doua sau mai multe tari UE. (G.I.)

Leave a Reply