VIDEO / Migranti opriti cu focuri de arma, la intrarea in Timisoara! Soferul masinii cu care erau transportati, un tanar din Republica Moldova

Un tanar de 24 de ani din Republica Moldova, care transporta migranti, a fost oprit cu focuri de arma de catre politisti, dupa ce a fost urmarit 18 kilometri pe autostrada Deva -Nadlac, pana la intrarea in Timisoara.


In masina se aflau noua pasageri, dintre care trei au fugit, dupa ce au facut accident, iar ceilalti sase s-a constatat ca sunt de origine afro-asiatica si au intrat legal in Romania.

Incidentul are loc in contextul in care Romania incearca sa convinga Austria sa ne primeasca in Schengen si cu frontierele terestre.

Totul s-a petrecut sambata seara tarziu, spre miezul noptii. In nodul rutier de la km 503, politistii i-au facut semn unei masini sa opreasca, insa soferul nu s-a conformat. Asa ca politistii au pornit in urmarirea acestuia pe o distanta de 18 km, intre localitatile Remetea Mare – Giarmata, pana la intrarea in Timisoara. In timpul urmaririi, politistii au tras noua focuri de avertisment in plan vertical.

“In sensul giratoriu de la aeroportul din Timisoara, autoturismul a intrat in coliziune cu alte doua, dupa care s-a oprit in afara partii carosabile, initial accidentul soldandu-se doar cu pagube materiale. A fost imobilizat si identificat conducatorul auto, un tanar in varsta de 24 de ani, cetatean cu dubla cetatenie romana/ moldoveneasca, si sase persoane de nationalitate straina”, a informat Inspectoratul de Politie Judetean Timis.

Cele sapte persoane prinse, cetateanul moldovean si cei sase pasageri de origine afro-asiatica – unul din Egipt, patru din Siria si unul din Yemen, au fost predate Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara.

Soferul este anchetat pentru trafic de migranti.

Unul dintre pasageri, pe fondul sperieturii, a fost transportat la spital, asa ca Biroul Rutier Timis a intocmit un dosar penal si pentru vatamare corporala din culpa.

Totodata, dupa ce s-a constatat ca autoturismul nu detine polita RCA valabila, soferul a fost amendat cu 4.640 de lei, i-au fost retinute placutele de inmatriculare, certificatul de inmatriculare si s-a dispus suspendarea permisului pentru 180 de zile. (V.E.)

Sursa video: Info Trafic Timisoara

Leave a Reply