Zilele Carierei / UP Timisoara organizeaza cel mai mare targ universitar de locuri de munca pentru studenti si absolventi din vestul tarii

Universitatea Politehnica Timisoara, prin Centrul de Consiliere si Orientare in Cariera (CCOC), organizeaza cea de a XXIV-a editie a evenimentului Zilele Carierei, cel mai mare targ universitar de locuri de munca pentru studenti si absolventi din vestul tarii. Evenimentul, la care vor participa peste 50 de companii, ONG-uri, reprezentanti ai administratiei publice sau organizatii de stat, se desfasoara in zilele de 10 si 11 aprilie 2024, in Cantina UPT din Complexul Studentesc Timisoara.


Studenti si absolventi ai universitatii vor lua contact timp de doua zile cu reprezentanti ai firmelor si institutiilor, care vor prezenta oferte de practica si angajare si vor raspunde la intrebarile participantilor la targ. Astfel, in conditiile unei piete a muncii aflata in continua schimbare, studentii si absolventii vor avea oportunitatea sa isi faca o impresie cat mai realista asupra asteptarilor angajatorilor, dar si asupra vietii profesionale in cadrul companiilor partenere.

Deschiderea va avea loc miercuri, 10 aprilie 2024, incepand cu ora 10. Programul de desfasurare al evenimentului pe cele doua zile este cuprins in intervalul 10 – 17, iar la inchiderea editiei din primavara acestui an se va organiza o tombola la care, cu ajutorul partenerilor – Untold, Flight Festival, Codru si Saga – se pun la bataie bilete de acces la festivaluri pentru toti participantii la targ.

Printre cele peste 50 de companii care vor fi prezente Zilele Carierei se numara Nokia, Continental, BRD Groupe Societe Generale, ING, Hella, Huf Romania, Draexlmaier Automotive, Flextronics, Cognizant Mobility, Newpharma Development, Yazaki Component Technology, Opswat sau DM Drogerie Markt, parteneri strategici ai universitatii. Amintim si prezenta Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca, InoHub, Serviciului de Telecomunicatii Speciale, Departamentului de Relatii Internationale si a ligilor studentesti din Universitatea Politehnica Timisoara.

Facebook: https://www.facebook.com/ZileleCariereiUPT/

Instagram: https://www.instagram.com/ccocupt/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/ccoc-upt/

Site-ul evenimentului: https://www.zilelecarierei.upt.ro/

2 thoughts on “Zilele Carierei / UP Timisoara organizeaza cel mai mare targ universitar de locuri de munca pentru studenti si absolventi din vestul tarii

  1. Felicitari Universitatea Politehnica Timisoara si Centrul de Consiliere si Orientare in Cariera pentru organizarea celei de-a XXIV-a editii a Zilelor Carierei! Este o initiativa foarte buna pentru studenti si absolventi, avand in vedere ca piata muncii este intr-o continua schimbare si este important sa ne informam si sa ne facem o impresie cat mai realista asupra asteptarilor angajatorilor. Ma bucur sa vad ca peste 50 de companii importante vor fi prezente la acest eveniment si vor oferi oferte de practica si angajare. De asemenea, e minunat sa aflam ca partenerii evenimentului, alaturi de Universitatea Politehnica Timisoara, pun la dispozitie bilete de acces la festivaluri pentru participantii la targ. O oportunitate unica pentru studenti si absolventi! Felicitari si mult succes si astept cu nerabdare sa particip la Zilele Carierei!

  2. Am avut placerea sa vizitez doua licee din Bucuresti zilele acestea, unul olimpic, iar celalalt mediocru. Diferenta dintre cele doua licee este foarte mare atunci cand stai de vorba cu acesti elevi, insa nu se aplica intotdeauna. Nu liceul in care inveti spune cat de destept esti de fapt. La liceul mediocru am stat de vorba cu cativa elevi din mai multe clase si am ramas surprins sa vad cat de bine erau pregatiti acei elevi desi societatea ii considera mai slabi. Am facut comparatie cu liceul olimpic si am ramas surprins sa vad canu toti elevii sunt pregatiti pentru ceea ce urmeaza. Am ramas surprins sa vad ca unii elevi au si probleme cu sensul cuvintelor , ba chiar le rostesc fara sa stie ce inseamna. Li se pare “cool” sa vorbeasca prin cuvinte complicate fara sa deschida dexul https://dexonline.net/. Ceea ce mie personal imi ridica niste semne de intrebare.

Leave a Reply