Noua cladire a Clinicii ORL din Timisoara, la un pas de finalizare. Investitia de aproape 12 milioane de lei, finantata din bani europeni

Primaria Timisoara finalizeaza, in aceasta luna, constructia noii cladiri a clinicii de ORL de pe Bulevardul Revolutiei. In cladirea cu parter si patru etaje, pacientii vor fi consultati sau ingrijiti in doua sali de tratament si in zece cabinete dotate cu echipamente medicale de ultima generatie, iar urgentele vor fi asigurate intr-o sala ultramoderna. In prezent, investitia este realizata in proportie de 95%, iar in executie mai sunt finisaje, retusuri dupa santier si amenajari exterioare.


Noul corp de cladire a Clinicii ORL este conectat la cel existent de pe Bulevardul Revolutiei din 1989 si este prevazut cu lift pentru pacienti, scari interioare si exterioare (cu rol de evacuare) si amfiteatru pentru studenti.

„Ma bucur ca din aceasta vara timisorenii vor beneficia de conditii medicale moderne in noua Clinica ORL. Actuala clinica e din 1945 si e evident ca nu mai corespunde nevoilor actuale, nici ale pacientilor si nici ale cadrelor medicale. Modernizarea sistemului de sanatate este o urgenta si o prioritate pentru actuala administratie. Am reusit sa atragem impreuna cu spitalele fonduri europene de peste 150 milioane lei pentru modernizarea infrastructurii de sanatate a Timisoarei”, transmite primarul Dominic Fritz.

Noua Clinica ORL va oferi o gama larga de servicii medicale in sistem ambulatoriu, inclusiv consultatii specializate, investigatii audiologice si vestibulare, tratamente pentru afectiuni ale urechii, nasului si gatului.

Procesul de achizitie a echipamentelor necesare este impartit in 5 loturi principale. Pana in prezent, a fost initiata achizitia pentru doua dintre aceste loturi, urmand ca procedurile pentru celelalte trei sa fie demarate in curand. Cabinetele vor fi dotate cu mobilier (inclusiv birouri si canapele pentru consultatii) si echipamente specializate (scaune hidraulice si unitati ORL, sisteme video endoscopice, microscoape, aparatura pentru audiometrie si multe altele) pentru a putea oferi tratamente de calitate ridicata.

Obiectivul de investitii „Reabilitarea, extinderea si dotarea infrastructurii Ambulatoriului ORL din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgenta” are o valoare totala de 11.836.594 lei (TVA inclus), din care dotarilor au valoare estimata de 1.841.190 lei (TVA inclus). Lucrarile de executie sunt realizate de ALEX-DIA CONSTRUCT SRL.

Investitia a fost co-finantata prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020 si se afla pe lista de finantare pentru Programul Operational Sanatate (POS) 2021-2027. Primaria Timisoara doreste sa finalizeze lucrarea si sa contracteze finantarea pe noul program european pentru lucrarile realizate de la inceputul anului 2024, in valoare de 6.264.876 (TVA inclus). Astfel, receptia pentru cladire va incepe odata cu incheierea noului contract de finantare, estimata pentru aceasta vara. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply