Parcare supraetajata in spatele magazinului Bega! Primaria Timisoara a alocat contractul pentru elaborarea proiectului tehnic

Licitatia pentru proiectarea noii parcari multinivel din cartierul Cetate, din spatele magazinului Bega a fost finalizata cu succes. Timisorenii care se deplaseaza pana in centru pentru a rezolva probleme punctuale sau pentru a se intalni cu cei apropiati vor beneficia de aproximativ 250 de locuri de parcare in urma acestui proiect. Parcarea include un sistem inteligent de monitorizare prin care utilizatorii pot evita timpul pierdut in cautarea unui loc de parcare liber.


„Povestea terenului unde construim parcarea multinivel este una de care s-au revoltat multi timisoreni. In 2016 a fost preluat si utilizat ca parcare privata, chiar daca era terenul orasului.

Am reusit sa recuperam terenul anul trecut si avem acum pe rol un dosar pentru a recupera si prejudiciul creat in perioada in care venitul din parcare a mers spre buzunare private si nu a ajuns in bugetul local. Acesta e unul din multele demersuri pe care le facem pentru ca Timisoara sa ramana pe drumul spre mai bine”, anunta primarul Dominic Fritz.

Proiectul de parcare multinivel suplimenteaza numarul locurilor de parcare din centru, pastrand caracterul istoric al zonei. Investitia vizeaza reabilitarea si modernizarea spatiului public adiacent, crearea de noi spatii verzi si pietonale, pentru ca locuitorii si vizitatorii orasului sa se bucure de un mediu urban mai primitor. Parcarea va include, de asemenea, un parter inalt prevazut pentru spatii comerciale sau alte destinatii viitoare. De asemenea, sunt prevazute si adaposturi pentru biciclete, iar accesul auto se realizeaza de pe strada Carol Telbisz.

Asocierea Norma Arhitectura si Urbanism SRL si Top Proiect SRL a castigat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic si a documentatiei pentru autorizarea lucrarilor de construire. Din valoarea estimata de 800.000 lei (TVA inclus), contractul de servicii a fost atribuit pentru 640.000 lei (TVA inclus). (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply