Premiera in sistemul judiciar: primele imagini cu un judecator in timp ce se drogheaza. „CSM are obligatia sa inlature din sistem astfel de persoane, care sunt un risc”

Primele imagini cu un magistrat in timp ce se drogheaza au aparut, luni seara, 8 aprilie 2024, de postul de televiziune Antena 3. Este vorba despre judecatoarea Ana Maria Chirila de la Curtea de Apel Suceava, trimisa in judecata de procurorul PICCJ Marcel Sandu intr-un dosar inceput de procuroarea Mihaiela Iorga-Moraru (in prezent sefa Sectiei I DNA), pentru mai multe acuzatii, printre care detinere de droguri pentru consum si trafic de droguri.


Judecatoarea Ana Maria Chirila a fost suprinsa de tehnica de supraveghere instalata de procurori in timp ce sta la masa cu doua persoane si prizeaza cocaina de pe o farfurie.

Amintim ca in octombrie 2023 judecatoarea Ana Maria Chirila a fost retinuta de PICCJ si arestata preventiv, pentru ca in 31 ianuarie 2024 sa fie trimisa in judecata. Chirila este acuzata folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, favorizarea faptuitorului, luare de mita, detinere de droguri pentru consum, punere la dispozitie, cu stiinta, cu orice titlu, a unei locuinte pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit in asemenea locuri si trafic de droguri de mare risc.

Concret, procurorii PICCJ o acuza pe judecatoarea Chirila ca ar fi furnizat informatii din dosarele DIICOT in legatura cu perchezitiile care urmau sa fie efectuate si masurile de supraveghere dispuse, actiuni care priveau grupari de criminalitate organizata, inclusiv de trafic de droguri.

De asemenea, pentru hotararile pronuntate intr-un dosar DIICOT, judecatoarea Ana Maria Chirila ar fi primit de la membrii respectivelor grupari de criminalitate bijuterii, folosinta gratuita a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, precum si servicii de paza si protectie.

In ceea ce priveste detinerea de droguri pentru consum, Chirila este acuzara ca in perioada august – octombrie 2023 ar fi avut in locuinta sa cantitati droguri de mare risc in vederea consumului propriu, din care a consumat in mod repetat atat singura cat si impreuna cu o alta persoana.

In plus, aceasta va fi judecata si pentru trafic de droguri, procurorii PICCJ sustinand ca a pus la dispozitia unei persoane fizice o suma de bani, comandandu-i achizitionarea de droguri de mare risc, iar ulterior i-a oferit acesteia droguri de mare risc din cele achizitionate urmare a comenzii sale, consumand impreuna cu acesta in locuinta sa.

Judecatoarea Ana Maria Chirila se afla in arest preventiv din luna octombrie 2023. Impreuna cu Chirila, PICCJ a trimis in judecata alti doi inculpati, Mihai Pinzari si Ciprian Cotoara.

“Faptul ca un judecator este de coniventa cu infractorii, dupa parerea mea este foarte grav iar corpul profesional trebuie sa iti faca curatenie in interior pentru ca este un corp profesional respectat, are foarte multe privilegii dar trebuie sa inteleaga ca are si obligatii.

Eu cred ca inspectia judiciara ar trebui sa faca astfel de controale pentru a depista persoanele care sunt de coniventa cu crima organizata si care ajuta crima organizata, sa fie indepartate din sistem, pentru ca altfel se vor gasi si altii care sa aiba acelasi comportament. 

Cred ca Consiliul Superm al Magistraturii are obligatia sa dezvolte o strategie si sa se preocupe pentru a inlatura din sistemul judiciar astfel de persoane care sunt un risc”, a comentat fostul procuror Norica Nicolai. (V.E.)

 

5 thoughts on “Premiera in sistemul judiciar: primele imagini cu un judecator in timp ce se drogheaza. „CSM are obligatia sa inlature din sistem astfel de persoane, care sunt un risc”

  1. Schimbați legile pentru ei ,nu le dați mana libera . Parca au înnebunit cu toții,în Romania asta .

  2. Nu doar se droghează, mulți dintre ei sunt analfabeți funcționali nici măcar nu știu să citească, am un dosar în care sunt trecute niște acte ce nici nu există, dar se merge înainte. Suntem prea săraci să ne apărăm drepturile, avem dreptate dar nu avem putere.

  3. Sunt supraoameni la ce salarii si pensii au.Nu are cine sa mai faca curatenie in tara asta esuata,am ajuns pe mana derbedeilor.

  4. Da’ sa molfaie sfidator guma de mestecat si sa nu stie numele copiiilor decedati ca judecatoarea din Mangalia din procesul lui Pascu, e ok, domnilor magistrati multi-privilegiati ?!?

Leave a Reply