Un procuror din Timisoara a pierdut procesul cu Inspectia Judiciara. VEZI ce sanctiune disciplinara i-a fost aplicata de CSM

Sectia pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii a pronuntat, in sedinta de azi, hotararea in dosarul 8/P/2020, in care s-a judecat actiunea disciplinara exercitata de Inspectia Judiciara impotriva procuroarei Sandu Marioara, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara.


“Admite actiunea disciplinara exercitata de Inspectia Judiciara impotriva paratei Sandu Marioara, procurer in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, cerctata sub aspectul savarsirii abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. m) si t) teza I din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Aplica doamnei Sandu Marioara, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, sanctiunea disciplinara constand in “retrogradarea din grad professional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in grad professional de parchet de pe langa curtea de apel”, pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. m) si t) teza I din acelasi act normativ. Cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”, se mentioneaza in hotararea pronuntata in sedinta de azi.

In cel de-al doilea dosar disciplinar in care Inspectia Judiciara a reclamat-o pe procuroarea Sandu Marioara, 10/P/2023, Sectia pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii a respins actiunea.

Decizia nu este definitive, ci poate fi atacata de Inspectia Judiciara cu recurs, in 15 zile de la pronuntare.

Reamintim ca, in dosarul 8/P/2020, Marioara Sandu este acuzata de savarsirea a doua abateri disciplinare prevazute in art. 99 din Legea 303/2004, respectiv „m) nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispus in conformitate cu legea conducatorului instantei sau al parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulament” si „t) exercitarea functiilor cu rea-credinta sau grava neglijenta”.

De asemenea, in dosarul 10/P/2023 , Marioara Sandu este acuzata de „e) refuzul nejustificat de a indeplini o indatorire de serviciu si j) absentele nemotivate de serviciu, in mod repetat sau care afecteaza in mod direct activitatea instantei ori a parchetului.” (G.I.)

Leave a Reply