Monica Macovei, condamnata la 6 luni de inchisoare! Fosta ministra al Justitiei a fost gasita vinovata in dosarul accidentului rutier de la Mangalia

Fostul ministru al Justitiei Monica Macovei a fost condamnata, vineri, la sase luni de inchisoare cu suspendare in dosarul accidentului de la Mangalia, in urma caruia un motociclist a fost ranit grav. Decizia instantei nu este definitiva.


“Condamna pe inculpata Macovei Monica-Luisa, la pedeapsa inchisorii de 6 luni, pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa. Suspenda executarea pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani”, se arata in minuta Judecatoriei Mangalia.

Totodata, Monica Macovei este obligata sa presteze munca neremunerata in folosul comunitatii, pe o perioada de 60 de zile, in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 2 Bucuresti sau in cadrul Administratiei Domeniului Public Sector 2 Bucuresti.

De asemenea, magistratii au mai hotarat ca Monica Macovei sa frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare sociala derulate de catre serviciul de probatiune sau organizate in colaborare cu institutii din comunitate.

Instanta a decis ca pe durata termenului de supraveghere Monica Macovei trebuie sa se prezinte la serviciul de probatiune, la datele fixate de acesta, sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa, sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste cinci zile, precum si intoarcerea, sa comunice schimbarea locului de munca si informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta.

Judecatoria Mangalia a mai decis ca Monica Macovei sa plateasca cheltuielile judiciare in valoare de 10.000 de lei. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel in termen de zece zile de la comunicare.

Monica Macovei a fost trimisa in judecata in luna septembrie a anului trecut.

“La data de 27.09.2023, prin rechizitoriul nr. 953/P/2022 al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta, s-a dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatei Macovei Monica-Luisa sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa, prev. de art. 196 alin. 2 si alin. 3 C.p”, au transmis reprezentantii Parchetului Curtii de Apel Constanta.

Sursa citata mentiona ca, la data de 8 octombrie 2022, Monica Macovei conducea un autoturism pe DN 39, in apropiere de Mangalia si “din cauza patrunderii pe contrasens, a intrat in coliziune cu motocicleta condusa de catre I.C., provocandu-i acestuia leziuni care au necesitat 110 – 120 zile de ingrijiri medicale, daca nu survin complicatii, viata fiindu-i pusa in primejdie”. (V.E.)

Leave a Reply