Un preot din Suceava, candidatul AUR la functia de primar / “Daca va fi ales, va trebui sa aleaga intre cariera politica si preotie”

Un preot din Suceava a solicitat si a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor pentru a candida la alegerile locale pentru functia de primar al municipiului, din partea AUR.


Cererea preotului Catalin Axinte a fost acceptata cu conditia de a fi respectate hotararile Sfantului Sinod, conform Monitorul de Suceava.

Potrivit informatiilor primite de la Arhiepiscopie, mai multi duhovnici au cerut acordul pentru a candida, dar pana in prezent doar preotul Catalin Axinte a primit acordul.

„In urmatoarea perioada, preotul Catalin Axinte va fi monitorizat de Consistoriul eparhial si, daca va candida si va fi ales, va trebui sa aleaga intre cariera politica si preotie”, a transmis purtatorul de cuvant al arhiepiscopiei, preotul Alexandru Sava.

„Deocamdata nu pot sa spun nimic mai mult. Sunt onorat sa particip din partea AUR la alegerile pentru functia de primar, pentru ca acest partid este un promotor al familiei traditionale si al credintei, dar inca nu am fost nominalizat”, a spus preotul Catalin Axinte. (Mara Ion)

Leave a Reply